Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 4. Șeful RAJDP, sesizare la Prefectură - „Au reacționat înainte de a ne sesiza noi“ Vicepreședintele CJC, Cristian Darie, reclamat pentru conflict de interese

ro

26 May, 2015 11:15 2737 Marime text
Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Cristian Gheorghe Darie, și-a depus demisia din Comisia ce urma să aleagă membrii viitorului Consiliu de Administrație al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, potrivit radioconstanta.ro. Vicepreședintele CJC, Gheorghe Darie și-a motivat gestul într-o declarație făcută pentru Radio Constanța prin aceea că actualul director al RAJDP, Adrian Gâmbuțeanu, a depus o plângere prealabilă atât la CJC cât și la Instituția Prefectului Constanța prin care îl acuză de conflict de interese. Totodată Darie a renunțat la toate atribuțiile ce-i reveneau la nivelul Consiliului și aveau legătură cu RAJDP, relatează Radio Constanța.

Update 4, ora 15.25
Potrivit prefectului județului Constanța, Constantin Ion, sesizarea șefului regiei de drumuri a ajuns și la Prefectura Constanța. „Ne-a parvenit și nouă un astfel de material din partea conducerii RAJDP Constanța, care este acum în lucru. Cei de la departamentul juridic analizează acum această adresă de înștiințare. Pot spune că au reacționat înainte de a ne sesiza noi. Documentul conține o înțtiințare din partea domnului Gâmbuțeanu care sesizează faptul că domnul Darie, vicepreședintele CJC ar fi incompatibil cu funcția pe care o deține în comisia ce urma să aleagă membrii viitorului Consiliu de Administrație al regiei. Prefer să nu fac alte comentarii despre acest document“, a declarat prefectul Constanței, Constantin Ion, Pentru YIUA de Constanța.

UPDATE 3, ora 14.30
În urmă cu câteva minute au fost publicate modificări pe site-ul Consiliului Județean în Convocatorul ședinței oridanre de joi. Ultimul punct introdus pe ordinea de zi este un proiect de hotărâre inițiat de vicepreședintele Cristinel Dragomir privind revocarea H.C.J. nr.89/22.04.2015 privind constituirea Comisiei de evaluare/selecție a membrilor în Consiliul de Administrație al Regiei Autonome de Drumuri și Poduri Constanța, comisie din care vicepreședintele Gheorghe Darie a decis să demisioneze astăzi.


UPDATE 2, ora 12.40
Șeful RAJDP Constanța, Adrian Gâmbuțeanu a confirmat că sesizarea a fost depusă la Consiliul Județean. „Juriștii mei s-au sesizat că trebuie respectate procedurile legale privind alegerea membrilor CA-ului. Pentru a fi respectată procedura legală, s-a înștiințat CJC-ul că această procedură ar putea să fie anulată din cauza unor fapte sesizate în acea adresă“, a declarat pentru ZIUA de Constanța Adrian Gâmbuțeanu. Întrebat care anume sunt faptele relatate în sesizarea respectivă, șeful regiei ne/a îndrumat să întrebăm la CJC, respectiv la Prefectura Constanța.

UPDATE 1, ora 11.25
Potrivit vicepreședintelui Cristian Gheorghe Darie, plângerea înaintată de șeful RAJDP a fost deja înregistrată la  CJC. „La noi (n.r. la CJC) a fost înregistrată plângerea, am înțeles că urmează să fie depusă și la Prefectură. Probabil domnul Gâmbuțeanu a ales să facă acest pas datorită faptului că eu am inițiat la ultima ședință un proiect de hotărâre care viza eliberarea din funcţie a lui Adrian Gâmbuţeanu, directorul RAJDP, întrucât mandatul său expirase. Dar pentru a renunța la orice fel de interpretări, am decis să demisionez din această comisie care trebuie să aleagă membri Consiliului de Administrație al regiei până când se finalizează acest proces. Doresc prea mult binele regiei de drumuri pentru a lăsa loc de alte interpretări“, a declarat pentru ZIUA de Constanța vicepreședintele Cristian Gheorghe Darie. Precizăm că acesta se ocupă de comisia din care face parte și regia de drumuri însă din mandatul trecut. Întrebat dacă au existat unele animozități între el și seful RAJDP, acesta a preferat să nu facă niciun comentariu despre acest subiect.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii