Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:28 11 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Darie, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, condamnat definitiv

ro

02 Dec, 2019 00:00 2055 Marime text

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Gheorghe Cristian Darie a fost condamnat definitiv la opt luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Darie a mai fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Unităţii Medico-Sociale Agigea sau în cadrul Primăriei/Consiliului local Agigea, pe o perioadă de 100 de zile.
 
Contactat telefonic, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Gheorghe Cristian Darie ne-a declarat că nu are cunoştinţă despre o decizie definitivă în cazul său. Întrebat despre modalitatea în care a ajuns inculpat în prezenta cauză, fostul vice al CJC a precizat: „Nu are nicio relevanţă. Nu mai sunt persoană publică“.
 
Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Gheorghe Cristian Darie a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, prin rechizitoriul nr. 2797/P/2018 din 10 decembrie 2018, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Pe data de 25 aprilie, Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea acestuia la opt luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza art. 91 cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 8 luni închisoare. Instanţa a stabilit un termen de supraveghere de doi ani, pe durata căruia inculpatul se va supune următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Mai mult, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul se va supune măsurii de supraveghere de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.
 
În continuare, Judecătoria Constanţa i-a impus fostului vicepreşedinte al CJC să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 100 de zile şi nominalizează nominalizează Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa şi R.A Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanta, ca şi instituţii în cadrul cărora obligaţia poate fi executată.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost contestată de Gheorghe Cristian Darie pe data de 16 mai, la Curtea de Apel Constanţa. Vineri, 29 noiembrie, prin decizia 1083/2019, Curtea de Apel Constanţa a admis apelul declarat de Darie împotriva sentinţei penale a Judecătoriei Constanţa şi a decis, în rejudecare, ca pe durata termenului de supraveghere, fostul şef al CJC să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Unităţii Medico-Sociale Agigea sau în cadrul Primăriei/Consiliului local Agigea, pe o perioadă de 100 de zile.
 
Citeşte şi:
 
Cristian Darie, fost vicepreşedinte al CJC, condamnat pentru conducerea autoturismului sub influenţa băuturilor alcoolice
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii