Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful Departamentului pentru Politica de Apărare şi Planificare vine la Constanța

ro

07 Aug, 2013 18:30 1423 Marime text
Ceremonia de închidere a exerciţiului multinaţional Black Sea Rotational Force 13 (BSRF 13) va avea loc joi, 8 august, începând cu ora 10.00, la Centrul Administrativ Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, în prezenţa secretarului de stat Sebastian Huluban, şeful Departamentului pentru Politica de Apărare şi Planificare.

Peste 1.000 de militari români şi aproximativ 600 de militari din Bulgaria, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei şi Statele Unite ale Americii au desfăşurat, timp de şase luni, un amplu exerciţiu pe teritoriul mai multor state din zona Mării Negre, Balcani şi regiunea Caucazului, printre care şi România. Locaţiile de desfăşurare a exerciţiului în România au fost Bucureşti, Craiova, Dej, Babadag, Piteşti, Făgăraş, Constanţa şi Mihail Kogălniceanu. Aflat la a patra ediţie, BSRF 13 a fost condus de Corpul de Infanterie Marină al SUA dislocat în Europa (MARFOREUR) şi a avut drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate între militarii naţiunilor participante.

În cadrul exerciţiului au fost prevăzute activităţi specifice de instruire înaintea dislocării în teatre de operaţii (module de acţiune pentru identificarea şi contracararea dispozitivelor improvizate, modul de răspuns la situaţii de criză şi pentru acordarea primului ajutor pe câmpul de luptă), executarea misiunilor de patrulare în aria de responsabilitate şi de pază al obiectivelor, modul de reacţie şi acţiune în situaţia intrării într-o ambuscadă, etc. De asemenea, au fost organizate seminarii de profil în domeniul logisticii, operaţiilor, cooperare civili-militari, precum şi pentru dezvoltarea corpului subofiţerilor, la care au participat aproximativ 60 de subofiţeri români şi străini din ţări membre şi partenere NATO.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii