Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şefa DNA „Statul ar trebui să interzică în anumite domenii sponsorizarea instituțiilor publice de către companii private“

ro

12 Jun, 2016 12:28 1726 Marime text
Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, crede că statul ar trebui să interzică în anumite domenii importante sponsorizarea instituțiilor publice și a angajaților acestora de către companii private: „Este destul de dificil să stabilești când medicul sau pompierul primește o sponsorizare de bună credință, pentru a o folosi în interesul comunității, și când sponsorizarea este o mită deghizată”.
 
Soluția pentru a evita mita deghizată sub formă de sponsorizare în domenii precum sistemul sanitar este ca statul să le plătească medicilor atât formarea de care au nevoie, cât și deplasările în străinătate, spune Kovesi, într-un interviu pentru Republica.ro.      
 
Cum vedeți dvs. rolul DNA în societatea românească?
 
Rolul DNA este de a lupta cu corupția la nivel înalt și, din păcate, corupția în România este o problemă. Cred că acest efort pe care DNA îl face ar trebui dublat și de măsuri preventive, și de strategii de prevenire a faptelor de corupție. la prezentarea raportului de activitate din acest an, am vorbit despre corupția în sănătate. În februarie 2016, înainte de a apărea problemele acestea în sănătate, eu am tras un semnal de alarmă și am spus de cetățenii care plătesc medicamente mai scumpe, din cauza corupției, de cetățenii care nu beneficiază de servicii medicale de calitate, tot din cauza corupției, și atunci am spus că trebuie, ca stat, să luăm și măsuri preventive.
 
Hai, să luăm cazurile cu infecțiile din sănătate. S-au făcut învinuri, s-au pus sechestre. Suntem siguri că s-a rezolvat cu problema din spitale? Sunt spitalele mai curate, s-a terminat cu infecțiile doar pentru că DNA sau un alt parchet a învinuit în dosare? Nu cred. De aceea spun că corupția din România nu se va rezolva doar arestând oameni.

Interviul integral poate fi citit accesând următorul link

EXCLUSIV. Kovesi vrea interzicerea „mitei mascate” date medicilor de companiile farma: „Când cineva te sponsorizează cu 500.000 de euro...”
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii