Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul de stat George Ciamba, întâlnire cu delegaţia Consiliului de Afaceri Americano - Român

ro

30 Mar, 2017 17:37 1381 Marime text
În cursul zilei de astăzi, secretarul de stat pentru afaceri strategice şi bilaterale în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, a primit o delegaţie restrânsă a Consiliului de Afaceri Americano - Român (AMRO), aflată în misiunea anuală de promovare economică în România
.
Au fost abordate aspecte privind politicile economice promovate de Guvern pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri din România, precum şi întrevederile de pe agenda celei de a cincea misiuni AMRO şi priorităţile companiilor membre ale Consiliului.

„Secretarul de stat Ciamba a salutat sprijinul AMRO în susținerea iniţiativelor guvernamentale care au contribuit eficient la creşterea predictibilităţii şi transparenţei mediului de afaceri din ţara noastră şi, implicit, la amplificarea profilului României ca destinaţie atractivă pentru capitalul american şi la stimularea schimburilor comerciale bilaterale”, transmite MAE într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.

De asemenea, oficialul român a reafirmat angajamentul noului Executiv pentru aprofundarea Parteneriatului Strategic cu SUA în toate dimensiunile sale, inclusiv cea economică, şi a reliefat măsurile promovate prin Programul de Guvernare în acest domeniu. A semnalat că acestea vizează simplificarea cadrului legislativ şi reducerea fiscalităţii, de o manieră care să poată contribui inclusiv la consolidarea prezenţei economice americane în România.

Conform comunicatului citat, delegaţia AMRO a mulţumit secretarului de stat George Ciamba pentru sprijinul constant acordat de  Ministerul Afacerilor Externe iniţiativelor Consiliului și dialogului cu instituţiile din Administraţia centrală. A prezentat pe scurt o parte dintre rezultatele întrevederilor avute cu oficialii români şi a salutat noua deschidere la nivel guvernamental şi parlamentar în ceea ce priveşte dialogul cu mediul de afaceri şi mesajul unitar transmis de oficialii români.

A menţionat decizia AMRO de participare la Trade Winds, misiune economică guvernamentală americană organizată de Departamentul Comerțului al SUA, care urmează să se desfășoare în luna octombrie 2017, într-o serie de state din Europa de Sud-Est.     
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii