Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se dorește scurtarea drumului spre litoral. Vezi cum

ro

11 May, 2014 16:15 3310 Marime text
Guvernul lucrează la un proiect de infrastructură care va lega Buzăul de Tulcea, ceea ce înseamnă că se va putea ajunge mai ușor la mare.

Acest program  prevede construcția unei autostrăzi, a unui port, a unui pod, a unui terminal intermodal, precum  şi a unui aeroport.

Potrivit Economica.net, valoarea investiţiei se ridică la 1,2 miliarde de euro şi va fi asigurată din fonduri europene.

Premierul Victor Ponta a prezentat, ieri, la Galați, detalii despre proiect, susținând că în toamnă acesta ar putea deveni certitudine.

„Vorbim de un lucru absolut necesar de a lega Dobrogea de Galaţi, de Brăila, fie prin pod, fie prin tunel, numai să le legăm o dată. Ceea ce este important este faptul că România a primit pentru perioada 2014-2020 o sumă de aproape 1,2 miliarde euro. Toţi aceşti bani vor fi folosiţi pentru un singur proiect - autostradă, port, pod şi aeroportul Tulcea. În acest mod a plecat cererea noastră la Bruxelles şi în mod sigur va fi aprobată şi practic din toamnă putem să venim cu proiectul acesta complex, care presupune o infrastructură care va lega până la Buzău pe autostradă, după aceea aici port şi terminal intermodal, pod şi mai departe până la aeroportul din Tulcea. De data asta avem banii, aşa că trebuie să se mişte cât mai repede şi ministerul, dar mai ales autorităţile locale cu proiectul ca să putem să ne apucăm de treabă. În strategia pe care am trimis-o era pod, dar dacă între timp se dovedeşte este mai bine să facem tunel nu am nimic împotrivă, important este care costă mai puţin şi care se face mai repede”, a declarat Victor Ponta, citat de Economica.net.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii