Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se caută ”pretendent” pentru Astra

ro

16 Jul, 2015 23:12 1711 Marime text
 
Președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu, a declarat, astăzi, că discuțiile referitoare la preluarea Astra sunt "destul de avansate" și există "șanse bune" să fie rezolvată problema în această vară sau, cel puțin, societatea "să intre într-un alt plan de redresare, cu un investitor strategic".
În ce privește rezultatele testelor de stres la asigurători, Negrițoiu a spus că ”dacă facem azi radiografia, lucrurile arată mai bine”. În cazul Carpatica, președintele ASF a precizat că societatea se află "sub un plan de redresare, cu un număr de acțiuni".
Potrivit unei evaluări a sectorului de asigurări din România, la care au participat 13 societăți de asigurare (reprezentând peste 80% din piața de asigurări), unele companii trebuie să acționeze rapid în vederea consolidării pozițiilor financiare și a solvabilității, în condițiile în care deficitul de capital agregat este de 1,6 miliarde de lei și este concentrat la patru societăți.
Potrivit unui comunicat al ASF, remis miercuri, evaluarea activelor și pasivelor a relevat un deficit de capital agregat, conform cadrului prudențial actual (Solvabilitate I), de 1,6 miliarde de lei (aproximativ 356 milioane euro), concentrat la patru societăți.
"În conformitate cu măsurile de supraveghere convenite pentru acest exercițiu, publicate pe site-ul ASF la 18 februarie 2015, pentru două din cele patru societăți cu deficit de capital s-a stabilit cerința de a prezenta un plan de acțiune către ASF, până la data de 4 august 2015", se arată într-o declarație comună a Autorității de Supraveghere Financiară din România, Comisiei Europene și Autorității Europene pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale privind evaluarea independentă a sectorului de asigurări din România.
Cele patru societăți de asigurări cu deficit de capital agregat sunt Astra, Carpatica, Euroins și Exim.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii