Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salvaţi de poliţiştii de frontieră tulceni Doi pescari constănţeni, aflaţi pe o barcă în derivă

ro

08 Oct, 2014 09:54 1703 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au primit solicitare de la ISU Tulcea ieri seară pentru a interveni pe lacul Sinoe pentru salvarea a doi pescari români, aflaţi pe o barcă în derivă.

„Poliţiştii de frontieră au intervenit imediat cu o ambarcaţiune rapidă tip Rodman, care s-a deplasat la locul indicat, unde au observat o barcă din lemn tip lotcă care plutea în derivă, având două persoane de sex masculin la bord“, precizează într-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, agent-şef adjunct de poliţie Marius Ovidiu Niculescu.

Cei doi bărbaţi au declarat că desfăşurau activităţi de pescuit sportiv pe lac şi au fost surprinşi de vântul puternic, care nu le-a mai permis să întoarcă barca la mal. În tentativa de a ajunge la mal, unuia dintre pescari i s-a rupt o vâslă, moment în care s-au speriat şi au cerut ajutor prin SNUAU 112.

Poliţiştii de frontieră au preluat cele două persoane la bordul ambarcaţiunii şi le-au transportat în siguranţă la mal. Cei doi bărbaţi, Stelian O. în vârstă de 68 ani şi Marin T.  de 54 ani, domiciliaţi în Constanţa, nu au avut nevoie de asistenţă medicală, fiind în afara oricărui pericol.

Sursa foto: observator.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii