Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
15:19 22 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

S-au sărutat și au fost arestați!

ro

17 Jun, 2016 01:01 763 Marime text
Poliția marocană a arestat un cuplu în orașul Marrakech (sudul țării). Motivul este unul deosebit de serios: cei doi s-au sărutat în timpul orelor de post ale Ramadanului.
 
Reprezentantul AMDH, Omar Arbib, a explicat că bărbatul și femeia au fost surprinși de o patrulă a poliției sărutându-se în spatele unei clădiri la Gueliz, unul din cartierele înstărite ale orașului, au informat astăzi surse ale Asociației pentru drepturile omului din Maroc (AMDH) citate de EFE.
 
În aceeași zi, alte două persoane au fost arestate și eliberate condiționat pentru că au băut apă în timpul orelor de post în orașul Zagora din sudul țării.
 
În Maroc, articolul 222 al Codului Penal pedepsește cu între 1 și 6 luni de închisoare "orice persoană de cult musulman care încalcă ostentativ postul într-un loc public în timpul Ramadanului".
 
În timpul Ramadanului, unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului, este interzis tuturor musulmanilor să bea, să mănânce, să fumeze și să întrețină relații sexuale întreaga zi până la apusul soarelui.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii