Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revelion în Piaţa Ovidiu. Se fac ultimele pregătiri. Cine va urca pe scenă. Măsuri de siguranţă şi restricţii rutiere (galerie foto+video)

ro

30 Dec, 2017 15:14 4851 Marime text
Primăria Municipiului Constanța invită toți constănțenii să petreacă Revelionul 2018 în Piața Ovidiu, într-o atmosferă incendiară, alături de artiști de renume - Dan Helciug, Mihail, Vița de Vie, Spitalul de Urgență și trupe de dans. La trecerea dintre ani, cei prezenți vor admira un superb spectacol de artificii ce va fi dublat de un impresionant show de lasere. Prezentatorii „Revelionului 2018“ vor fi Dan Helciug şi actorul Dan Cojocaru.
Chiar în aceste momente, colegii noştri au surpins în imagini cum se realizează ultimele pregătiri pentru evenimentul de duminică seară. Se lucrează la construcţia scenei şi amplasarea backstrage-ului pentru artişti. În Piaţa Ovidiu va fi îmbodobit şi un brad înalt, special pentru acest eveniment.
Organizator al „Revelion 2018“ este Asociaţia „Best Events“. Valoarea contractului atribuit pentru organizarea evenimentului este de 395.867 de lei, cu TVA inclus. Asociaţia „Best Events“ a fost fondată în 2011 şi are sediul declarat în staţiunea Mamaia, magazin nr. 2, Select. Preşedintele fundaţiei este Cristian Talpău, iar ceilalţi membri fondatori sunt Doru Huzum şi Andrei Mihail Negriloaia.
Spectacolul Revelion 2018 păzit de100 de jandarmi
Aproximativ 100 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanţa în cooperare cu lucrători din cadrul IPJ Constanța, ISU Constanţa şi agenţi ai firmelor de pază, vor asigura ordinea şi siguranţa publică în Piaţa Ovidiu din Constanţa, pe timpul spectacolului „Revelion 2018”, organizat de Primăria Constanţa. La acest spectacol se estimează participarea a peste 10.000 de constănţeni.

Pentru realizarea accesului în condiţii de siguranţă a tuturor participanţilor, traficul auto în zona peninsulară va fi restricţionat de la ora 18.00 până la ora 02.00, de la Poarta 2 (intersecția str. Termele Romane cu str. Traian), respectiv intersecția str. Traian cu b-dul Tomis (statuie Lupoaică), Poarta 3 și str. Ecaterina Varga cu str. Negru Vodă.
Pentru asigurarea fluenţei traficului şi pentru evitarea incidentelor ce pot apărea în timpul sosirii şi plecării publicului, spectatorii şi riveranii sunt sfătuiţi să parcheze autoturismele în următoarele zone: Portul Tomis, b-dul Regina Elisabeta, Poarta 1- Vraja Mării și în parcarea instanțelor judecătorești. De asemenea, căile de acces spre zona de desfăşurare a evenimentului vor fi delimitate cu garduri metalice, iar în aceste zone se va efectua control preventiv corporal şi al bagajelor, împreună cu firma de pază.
Jandarmeria Constanţa sfătuieşte persoanele care vor participa la manifestările destinate petrecerii Revelionului să respecte câteva măsuri de siguranţă. Astfel, cei care vor fi prezenţi în zonele publice de desfăşurare a petrecerii sunt rugaţi să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete), să nu aducă la spectacol obiecte pirotehnice interzise de lege şi băuturi alcoolice, să nu arunce cu obiecte către scenă, să nu depăşească limitele decenţei în manifestările comportamentale, să acorde sprijin forţelor de ordine pentru asigurarea ordinii publice şi să ţină cont că manifestările obscene şi cele contra bunelor moravuri sunt sancţionate de lege.
În noaptea dintre ani, autobuzele RATC vor funcţiona până la ora 2.00
Pentru ca accesul în zona peninsulară a orașului să fie cât mai facil R.A.T.C. - va asigura transportul persoanelor care doresc să participe la eveniment. Mai exact, mijloacele de transport 40, 42, 44, 48, 51, 101C, fosta linie 2, fosta linie 5 vor funcționa până la ora 02:00 și vor avea ca destinație Poarta 2. În acest context, Primăria municipiului Constanța recomandă constănțenilor care vor lua parte la evenimentele organizate în zona centrală a orașului să folosească mijloacele de transport în comun, mijloacele de transport alternative ori să aleagă deplasarea pietonală. În acest fel se vor evita blocajele auto în zona centrală a orașului.
  
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii