Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:50 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remus Pricopie De anul viitor vor fi mai multe locuri la liceele pedagogice

ro

16 Oct, 2013 19:13 968 Marime text
Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a anunţat că de anul viitor vor fi mai multe locuri la liceele pedagogice, pentru a se acoperi nevoile existente de grădiniţe şi creşe.

"Avem nevoie de politici publice integrate pentru educaţie. (...) Se lucrează la prioritizarea investiţiilor şi identificarea sumelor necesare pentru a avea şcoli acolo unde avem copii. La anul vom avea mai multe locuri la liceele pedagogice pentru a acoperi nevoile existente de grădiniţe şi creşe", a declarat ministrul Pricopie.

Acesta a participat recent la conferinţa "Societate Civilă: Tendinţe în lucrul alături de copii şi tineri", conform unui comunicat al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

La rândul său, ambasadorul Norvegiei la Bucureşti, Tove Bruvik Westberg, a afirmat la aceeaşi conferinţă că educaţia este unul dintre domeniile cheie în dezvoltarea societăţii româneşti.

"Protejarea drepturilor omului şi promovarea democraţiei includ combaterea discursului discriminator. Dreptul la liberă exprimare nu presupune posibilitatea de a discrimina prin prisma mesajelor adresate", a spus ambasadorul.

În cadrul evenimentului, o atenţie deosebită a fost acordată metodelor inovative de combatere a discursului instigator la ură.

Printre subiectele abordate pe parcursul conferinţei s-au regăsit şi participarea activă a tinerilor, drepturile omului, democraţia şi interculturalitatea, siguranţa online a copiilor şi tinerilor.

Conferinţa a mai fost dedicată experimentării metodelor de educaţie nonformală, prin care organizaţiile pot sprijini apărarea drepturilor omului şi combaterea discursului instigator la ură.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii