Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Bajdechi “Mâine depun plângere penală împotriva lui Ponta, Pricopie, Costoiu și Cazanciuc”

ro

11 Nov, 2014 13:48 9728 Marime text
Alexandru Bajdechi, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care susţine că va depune plângere penală împotriva premierului Victor Ponta, ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu şi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.
 
 
“Mâine depun plângere penală împotriva lui Ponta, Pricopie, Costoiu și Cazanciuc”, este mesajul postat de Alexandru Bajdechi.
 
Contactat de redactorii cotidianului ZIUA de Constanţa, Alexandru Bajdechi ne-a declarat: “Această hotărâre de Guvern care a fost adoptată astăzi promovează o idee falsă că studenţii îşi pot exercita dreptul la vot. În primul rând, studenţii care stau la cămin, şi au viză de flotant, apar pe listele de vot permanente şi trebuie să voteze la cea mai apropiată secţie de votare. În al doilea rând, studenţii care stau în cămin, dar nu au viză de flotant, pot vota oriunde. În cazul în care studenţii au liber vineri şi luni, vor întâmpina acea birocraţie prin care îşi vor putea exercita dreptul. Nu este în interesul lor. Ceea ce face Guvernul nu este fezabil, acele cozi care s-au format în primul tur au avut la bază două cauze: în primul rând s-au format noaptea, iar în al doilea rând s-au format pentru că au venit multe persoane care nu apăreau pe liste şi au completat acele declaraţii. Nu sunt de acord cu această decizie, este un abuz în serviciu. Numărul de persoane care ar beneficia este infim. Nu sunt de acord ca Statul, prin Guvern, să decidă de la o zi la alta. Voi depune plângere.”

Alexandru Bajdechi este student la Drept. El este cel care a cerut dizolvarea Consiliului Local Constanţa, pe motiv că acesta nu s-a întrunit timp de două luni consecutive.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ana Maria 14 Nov, 2014 23:02 Trebuie sa recunoastem ca tanarul "promite". Nu stie ce spune, dar face scandal, depune planngeri penale... Un "adevarat politician" al zilelor noastre :(
  • Ana Maria 14 Nov, 2014 23:02 Trebuie sa recunoastem ca tanarul "promite". Nu stie ce spune, dar face scandal, depune planngeri penale... Un "adevarat politician" al zilelor noastre :(
  • Adi 12 Nov, 2014 13:15 In primul rand intr-un comunicat trebuie sa fie subiect si predicat!Care Hotarare??inteleg ca referitor la vot,dar conform Constitutiei nu poti efectua modificari ale legii cu 6 luni inainte de vot!Daca referirea este la organizare prin BEC nu e necesara lege(pentru a avea suficiente puncte de votare,a veni de acasa cu cererile semnate in caz ca se voteaza in alt loc decat cel de referinta si care e valabil pentru flotanti!)!!Inteleg ca pentru aceasta din urma categorie se face referire,dar nu inteleg din comentariu care e necazul??Dl.Bajdechi trebuie sa cunoasca totusi si legea(din comentariul dansului referitor la viza flotant,se pare ca nu!!)si anume: Potrivit art. 30 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 97/2005, reşedinţa se înscrie în actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară.Viza de flotant - viza de stabilire a reşedinţei.Asa ca nu cred ca va avea castig de cauza,problema fiind ca-i arunca si pe unii "colegi" in gura lupului!!! Menţiunea de stabilire a reşedinţei se acordă pentru perioada solicitată, dar nu mai mare de un an, şi are valabilitate pe timpul cât persoana locuieşte în mod efectiv la adresa declarată ca reşedinţă.
  • haha 11 Nov, 2014 14:36 da.....