Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Rabla“ reînvie în „Prima maşină“, dar cu opţiuni limitate

ro

15 Nov, 2014 17:10 2038 Marime text
Programul Prima Maşină este văzut ca un înlocuitor al programului Rabla, însă preţul de achiziţie stabilit introduce discriminări, atât pentru importatori, cât şi pentru clienţi.

Conform capital.ro, deşi programul Prima Maşină trebuia să demareze la începutul acestei luni, fiind aprobat de guvern la jumătatea lunii octombrie, acesta este în aşteptare. Ceea ce se ştie este faptul că autoturismul nou, care poate fi cumpărat prin intermediul programului, trebuie să aibă un preţ de achiziţie care să nu depăşească suma de 50.000 lei plus TVA, adică aproximativ 14.000 de euro.

„Prima maşină“  a fost prezentat ca un program adresat în special tinerilor. De fapt, se adresează oricui. Pot intra în program toţi cei care nu au mai avut în proprietate o maşină nouă, nu au obligaţii neachitate la bugetul general consolidat (impozite, taxe şi contribuţii) şi restanţe la alte credite. Persoanele cu vârsta între 18 şi 35 de ani trebuie să achite un avans minim de 5% din preţul de achiziţie, în timp ce persoanele de peste 36 ani (inclusiv) trebuie să dea un avans de minimum 10%. Pentru prima categorie de vârstă, finanţarea garantată, exclusiv dobânzi şi comisioane bancare sau alte sume datorate de beneficiar, este de 95% din preţul de achiziţie din factura proforma. Pentru a doua categorie de vârstă, finanţarea garantată este de 90%. Solicitanţii trebuie să demonstreze calitatea de împrumutat, să facă dovada pe propria răspundere şi pe baza copiei facturii proforma că autoturismul este nou, Euro 5 şi că a fost cumpărat de la o persoană juridică care are ca activitate vânzarea de autoturisme. Maşina trebuie să fie asigurată cu o poliţă full Casco fără franşiză care să fie ipotecată în favoarea Ministerului de Finanţe şi a creditorului, scrie capital.ro.

Durata maximă a creditului trebuie să fie de 7 ani.

Sursa: capital.ro
Sursa foto: bucurestifm.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii