Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Protest la Curtea de Apel București. Sute de magistrați protestează împotriva modificărilor legilor justiţiei

ro

18 Dec, 2017 17:25 2369 Marime text
Sute de magistrați protestează, la această oră, pe scările din fața Curții de Apel București. Aceștia au pancarte pe care au scris jurământul lor.

Potrivit informațiilor, și la Brașov se desfășoară un protest similar.

Și la Constanța, în cursul dimineții de astăzi, magistrații au ieșit în fața instanței. La protest au participat și cinci procurori de la DNA Constanța.

UPDATE: Protestul s-a încheiat.

UPDATE 2: Curtea de Apel Bucureşti a anunţat luni seară că se delimitează de acţiunile de protest organizate în faţa acestei instanţe de câteva sute de magistraţi.

"Curtea de Apel Bucureşti se delimitează de acţiunile de protest desfăşurate în data de 18 decembrie 2017, lângă sediul acestei instituţii, la iniţiativa individuală a unor judecători. Totodată, Curtea de Apel Bucureşti subliniază necesitatea respectării prevederilor legale care reglementează statutul magistratului, a separaţiei puterilor în stat şi folosirea doar a pârghiilor pe care legea şi regulamentele le găsesc adecvate pentru exprimarea opiniilor", se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Bucureşti.



Citește și: Imagini de la eveniment. Judecătorii din Constanţa protestează. Andrei Bodean, de la DNA Constanța - „Vrem să transmitem muncitorilor de la mecanică fină și tâmplarilor că legile sunt lucruri serioase“ (galerie foto+video)

Sursă foto: Facebook/ Matei M. Bărbulescu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii