Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Imagini de la eveniment. Judecătorii din Constanţa protestează. Andrei Bodean, de la DNA Constanța - „Vrem să transmitem muncitorilor de la mecanică fină și tâmplarilor că legile sunt lucruri serioase“ (galerie foto+video)

ro

18 Dec, 2017 09:18 12935 Marime text
Judecătorii din cadrul Judecătoriei Constanţa vor protesta în această dimineaţă, în contextul modificărilor legilor justiţiei. Protestul va avea loc în faţa Judecătoriei Constanţa, începând cu ora 10.30. 

UPDATE. ora 10.30

La ora anunțată magistrații au ieșit în fața instnaței și protestează tacit. Acțiunea de protest durează 30 de minute. La aceasta participă și cinci procurori de la DNA Constanța. 

”În acest fel judecătorii acestei instanțe înțeleg să își manifeste dezacordul față de modul în care au fost adoptate în Camera Deputaților legi care ne privesc, este vorba despre maniera în care au avut loc aceste modificări în condițiile în care ar fi trebuit să dezbatem, să ținem cont de avizul negative pe care l-a dat CSM” - a declarat Marius Nastasia, judecător în cadrul Judecătoriei Constanța. 


Totodată, Andrei Bodean, de la DNA Constanța, a spus: „Vrem sa transmitem muncitorilor de la mecanică fină și tâmplarilor că legile sunt lucruri serioase“.

”Modificarea legilor care reglementează activitatea sistemului judiciar, pe de o parte, cu privire atât la modul de adoptare fără o prealabilă analiză, fără o consultare din partea Corpului Profesional al Judecătorilor și procurorilor, iar pe de altă parte cu privire la propunerea de modificare a Codului Penal și al Codului de Procedură Penală care practic amputează cele două legi fundamentale și nu numai că îngreunează lupta anticorupție ci efectiv lupta împotriva întregii criminalități. Practic vor fi modificări care vor afecta nu numai activitatea DNA-ului sau a DIICOT-ului ci și a Parchetelor de pe lângă instanțele de judecată, inclusiv cea a Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța care folosește foarte bine toate instrumentele care sunt prevăzute de Codul de Procedură Penală” - a transmis procurorul Gabriel Teliceanu. 


UPDATE.

La acțiune se alatură și judecătorii din Curtea de Apel Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii