Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest inedit în Piața Victoriei din București. Manifestanții au stat cu spatele la cădirea guvernului cu ochii și gura acoperite

ro

21 Jan, 2018 16:05 1347 Marime text
Aproximativ 100 de persoane au participat, duminică, la un protest mut, cu spatele către clădirea Guvernului, unii manifestanţi având ochii sau gura acoperite, informează Agerpres.ro. 
 
Manifestaţia a fost prezentată, pe Facebook, cu numele "Justiţia furată" şi a reunit oameni care, timp de 20 de minute, au stat nemişcaţi, în tăcere, ca gest împotriva iniţiativelor de modificare a Legilor Justiţiei.
 
De asemenea, potrivit anunţului de pe reţeaua de socializare, manifestări similare au fost programate, în paralel, în Polonia, Ungaria, Cehia, Rusia, Ungaria.
 

"Prin acest protest, totodată, se face un apel la solidaritate şi din partea altor state care să nu accepte ca ţări vecine sau prietene să fie izolate de valorile europene. Împreună putem să demonstrăm că justiţia se află în pericolul de a fi confiscată în multe ţări şi singura modalitate de apărare a ei este să fim uniţi în demersul nostru", se arată în anunţul de pe Facebook.

 
La Bucureşti, persoanele care au participat la manifestare au venit înfăşurate cu drapele ale României sau Uniunii Europene şi au arborat mesaje precum "#rezist", "Toţi pentru justiţie", "Justiţia furată", "Şi totuşi # vă vedem" sau "Libertatea lor, închisoarea noastră"- imprimat pe un carton cu o hartă a României în zeghe. Mesajele erau însoţite, în cazul unor persoane, de nume de oraşe din ţară - Timişoara, Sibiu sau Constanţa.
 
Unii protestatari au ales să îşi acopere simbolic ochii sau gura, stând cu spatele spre clădirea Executivului.

Sursa: Agerpres.ro. 
Sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii