Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prin Petre Paris şi Victor Dumitrescu, Nicuşor şi Brăiloiu şi-au mai luat o televiziune (documente)

ro

26 May, 2011 22:46 8079 Marime text
antena1.jpgSC Litoral Media Group SRL, firmă în care apar ca asociaţi Dumitrescu Victor Emilian, cumnatul primarului din Eforie, Ovidiu Brăiloiu, şi Petre Paris, cameraman cu state vechi la TV Neptun, cunoscut ca omul şefului CJC, Nicuşor Constantinescu, a preluat Antena 1 Constanţa.

Informaţia privitoare la preluarea Antenei 1 Constanţa de către un nou acţionar a apărut de ceva vreme la bursa zvonurilor locale. Se pare însă că aceasta s-a adeverit, pentru că de câteva zile noii acţionari care au luat pe mână televiziunea locală pe care vor să o resusciteze întocmesc actele de transfer către firma SC Litoral Media Group SRL. Iniţial se zvonea că cel care a preluat postul local este chiar primarul din Eforie, Ovidiu Brăiloiu, membru PSD. Acesta a negat însă informaţia la momentul când a fost contactat telefonic, spunând că nu mai este nevoie de încă o televiziune în condiţiile în care există deja una în plan local care îl sprijină ca om politic social-democrat. Ulterior, contactat telefonic, primarul Ovidiu Brăiloiu a precizat că ştia de această „tranzacţie" a cumnatului său şi că nu are de ce să se teamă că Antena 1 Constanţa va face concurenţă liderului local TV Neptun.

Se pare că informaţia a fost praf în ochi, de vreme ce în firma care are în mână acum televiziunea locală, SC Litoral Media Group SRL, cu obiect principal de activitate „Activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune", apare ca asociat cumnatul edilului din Eforie, Victor Emilian Dumitrescu, cel care este căsătorit cu fiica cea mică a lui Vasile Bălan, fost şef până în urmă cu câteva zile la Poliţia Locală Constanţa. Soţia primarului Ovidiu Brăiloiu, Otilia, este sora soţiei lui Victor Emilian Dumitrescu.

De altfel, nici celălalt asociat al firmei, Petre Paris, nu este un ilustru necunoscut. El este angajat la TV Neptun şi unul dintre cei mai vechi cameramani, om de încredere al echipei de la conducerea judeţului şi a municipiului, adică a şefului Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu şi a primarului Radu Mazăre. Cu alte cuvinte, prin cei doi, cumnatul primarului din Eforie şi omul de încredere al echipei care conduce judeţul şi oraşul, Brăiloiu şi Nicuşor şi-au mai luat o televiziune, nefiindu-le de ajuns cea pe care o aveau deja.

Firma a fost înregistrată la Registrul Comerţului în data de 6 mai a.c., adică în urmă cu nici o lună, şi are sediul pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 191C, etaj 2, biroul nr. 3. Din cele 20 de părţi sociale pe care le are societatea, 16 aparţin lui Victor Emilian Dumitrescu, iar restul de patru lui Petre Paris.

Cei doi asociaţi nu mai au alte afaceri în comun, însă fiecare dintre ei mai este asociat în alte firme. Astfel, Victor Dumitrescu mai apare ca asociat în Grand Trust Services SRL, firmă înfiinţată în 2005, în Romtur Service SRL (înfiinţată în 2006), dar şi în Romtur Estival Holiday SRL, deschisă în 2009. La rândul său, Petre Paris, mai apare ca asociat în Paris Impex 95 SRL, în Postinav SRL şi în SC C3D Arhitects SRL.

Menţionăm că am încercat să luăm legătura şi cu Petre Paris ieri spre seară, însă acesta nu a răspuns la telefon.

Parte a staff-ului tehnic la TV Neptun, nou asociat la Antena 1 Constanţa

Petre Paris a fost băgat la înaintare şi în proiectul privind proiectarea Sălii Polivalente din municipiu, contract pentru care una dintre firmele în care este asociat, SC C3D Artitests SRL, a încasat aproximativ trei milioane de euro. În 2008, s-a organizat un concurs de idei de proiecte pe această temă, competiţie în care s-au înscris două firme, câştigătoare fiind declarată, în luna iunie 2008, SC C3D Architects SRL. Şase luni mai târziu, contractul privind proiectarea Sălii Polivalente a fost atribuit oficial, prin licitaţie publică, firmei selectate prin concursul de soluţii. Prin obţinerea acestui contract, pe 12 decembrie 2008, firma a încasat 2.884.500 de euro fără TVA, echivalentul a 11.293.105 lei, adică nu mai puţin de 134,38 miliarde de lei vechi. Trebuie precizat şi faptul că firma selectată a primit, la câştigarea concursului de idei de proiecte pentru Sala Polivalentă, un premiu de 30.000 de euro. Important de subliniat este că acest contract permitea subcontractarea lucrărilor.

La acel moment, firma îi avea ca asociaţi pe Cristian Mihai Nicolaie - cu 80% părţi sociale şi pe Paris Petre - cu 20 de procente. Tot ei erau şi administratorii. Înainte, printre asociaţii societăţii s-a numărat şi Adela Badea, directorul Departamentului de Ştiri al TV Neptun.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii