Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:55 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele PSD „Sunt ferm convins că rotativa guvernamentală se va face până la începutul lunii iunie“

ro

02 May, 2023 08:31 945 Marime text
Marcel Ciolacu. Foto: facebook/Marcel CiolacuPreşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni seara că este convins că rotativa guvernamentală se va face până la începutul lunii iunie, menţionând că nu este fixată o dată pentru aceasta, conform Agerpres.ro

"Nu avem o dată fixă. Sunt ferm convins că se va face această rotaţie până în 1 iunie", a spus Ciolacu, la Antena 3.


Întrebat dacă este sigur că preşedintele Klaus Iohannis este de acord cu nominalizarea sa ca premier şi pe ce se bazează că va fi desemnat şef al Guvernului, Marcel Ciolacu a răspuns că se raportează la un protocol asumat între partide.

"E o decizie politică, dar nu cred că în acest moment se pune problema aşa. (...) Până va exista altă decizie, eu mă raportez unui calendar asumat, unui protocol asumat între partide. (...) Este atributul preşedintelui de a desemna primul-ministru. Eu mă bazez, nu m-am bazat niciodată pe domnul Iohannis, mă bazez numai pe preşedintele României şi cred că fiecare dintre noi am învăţat sau sper să fi învăţat din greşeli. Chiar îmi doresc o Românie normală. (...) Eu sunt ferm convins că se va respecta (protocolul coaliţiei guvernamentale - n.r.) şi va fi o rotaţie corectă, la timp, fără discuţii, vom ieşi, vom prezenta updatarea programului guvernamental", a spus Marcel Ciolacu.


Referitor la posibile schimbări de miniştri în viitorul Guvern, liderul PSD a precizat că o decizie finală va fi luată de liderii coaliţiei, însă şi-ar dori ca din Executiv să facă parte şi Mihai Tudose.

"În acest moment, avem un protocol şi-l respectăm, decizia finală se va lua de către liderii coaliţiei şi pe urmă se vor discuta în partidele fiecăruia. (...) Nu e corect să ştiţi, acum trebuie să mă refer la cele trecute în protocol, fiindcă sunt asumate, nu e corect să vorbim de schimbări de anumiţi miniştri cu o lună înainte, pentru că nu mai funcţionează ministerul. În primul rând, tot Guvernul va cădea, va fi un Guvern nou. Eu aştept o discuţie în primul rând cu primul-ministru, pentru că este primul îndreptăţit să facem împreună o evaluare, a noastră. Am şi eu evaluarea mea, cu echipele de lucru de la partid. Nu mai luăm decizii pe genunchi. Haide, imediat, acum trebuie schimbat. (...) Mi l-aş dori pe Mihai Tudose, nu-i prima oară şi nici ultima oară. Vom vedea. Voi avea în continuare o discuţie. (...) Mihai Tudose ştie întregul tablou din Guvernul României, a fost prim-ministru. Aţi văzut că şi domnul Sorin Grindeanu n-a avut nicio reţinere să meargă, chiar dacă a fost premier, ministru la Transporturi, din punctul meu de vedere, între cei mai performanţi miniştri ai actualului Guvern", a adăugat Ciolacu.

 Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii