Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Matei i-a transmis SMS ministrului Sulfina Barbu, să ajute persoanele cu handicap!

ro

08 Nov, 2011 22:20 1764 Marime text

gazeta_navodari_2.jpgPersoanele cu handicap sunt într-o situaţie delicată în judeţul Constanţa. Sunt oameni care trăiesc doar din mila semenilor, sunt oameni care nu au nicio vină pentru că sunt neajutoraţi. Pentru aceştia, indemnizaţia lunară conform legii a întârziat să mai apară din luna septembrie, aşa încât trăiesc numai din mila angajaţilor Primăriei Năvodari!

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, semnalează autorităţilor centrale situaţia disperată a acestora: „Bună ziua Doamnă Ministru, sunt Nicu Matei, primarul de la Năvodari. Vă semnalez o situaţie disperată a persoanelor cu handicap care mor de foame în casă! Am ajuns ca angajaţii primăriei să ceară mâncare să le-o ducă acasa! Înainte de toate suntem oameni! Inţeleg că suntem tăiaţi de la investiţii pentru că reprezentăm alt partid şi acceptăm aceasta cu demnitate, dar nici nu pot fi de acord să stingem lumina în oraş ca să facem treaba guvernului! Vă rog din suflet să interveniţi deoarece vă cunosc şi ştiu că aveţi suflet! Spuneţi-le colegilor dvs. de partid ca s-a mers prea departe şi Dumnezeu este pentru toţi şi pentru fiecare!" - este mesajul pe care primarul Nicolae Matei i l-a transmis, prin SMS, ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Sulfina Barbu. Prin SMS-ul transmis ministrului, primarul speră la un răspuns, un semn că guvernanţii pot avea capacitatea să lase deoparte luptele politice măcar atunci când este vorba despre oameni loviţi de soartă. „I-am trimis ministrului SMS, poate aşa deschide ochii şi spre noi, pentru că banii de la bugetul de stat nu sunt doar ai PDL sau ai altor partide. Sunt ai tuturor cetăţenilor, iar oamenii cu handicap au nevoie de sprijin acum!", spune Nicolae Matei.

În continuarea demersurilor pentru rezolvarea situaţiei dramatice a persoanelor cu handicap, Primăria oraşului Năvodari a transmis o adresă şi în atenţia Prefectului Claudiu Iorga Palaz, Ministerului Finanţelor Publice,D.G.F.P. - Activitatea de Trezorerie: „Vă supunem atenţiei cazul persoanelor încadrate în gradul grav de handicap cu asistent personal, beneficiare de indemnizaţie lunară, care ne-au solicitat sprijinul în vederea asigurării continuităţii obţinerii acestui drept. Prestaţia socială lunară se acordă persoanelor cu handicap în scopul asigurării unei vieţi autonome, facilitând egalizarea de şanse şi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi. Pe raza oraşului Năvodari locuiesc138 persoane cu handicap grav, dintre care 50 copii şi 88 adulti. Acestea beneficiază de indemnizaţie lunară în cuantum de 510 lei, conform art. 42, alin.4 din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, dar nu şi-au mai primit acest drept din luna septembrie, respectiv nu li s-au mai putut achita până la această dată drepturile aferente lunilor septembrie şi octombrie. Sumele alocate din bugetul de stat pentru anul 2011 au fost insuficiente, neasigurând necesarul până la sfârşitul anului, astfel că pentru achitarea drepturilor pe lunile septembrie - noiembrie 2011 solicităm suplimentarea cu suma de 219.325 lei. Menţionăm că pentru multe dintre aceste familii, indemnizaţia lunară mai sus menţionată reprezintă singura sursă de venit, fapt ce agravează şi mai mult situaţia în care se află persoanele cu handicap. Ca atare, vă rugam să ne sprijiniţi în urgentarea finalizării demersurilor întreprinse de noi în vederea obţinerii resurselor financiare necesare asigurării continuităţii plăţii prestaţiilor sociale pentru persoanele încadrate în gradul grav de handicap cu asistent personal/indemnizaţie de însoţitor".

Sursa: Gazetadenavodari.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii