Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciu de 32.000 de lei, prin metoda "accidentul"

ro

01 Aug, 2016 18:18 1588 Marime text

Polițiștii din Vrancea au depistat doi bărbați care ar fi cauzat un prejudiciu de 32.000 de lei, prin metoda ,,accidentul”. Cei în cauză au fost reținuți.

La data de 30 iulie a.c., ora 23.00, o femeie din comuna Bolotești, județul Vrancea, a sesizat faptul că a fost contactată telefonic de către un bărbat necunoscut, care s-ar fi recomandat a fi procuror, informând-o că nepoții săi au accidentat grav cu autoturismul 2 persoane și că sunt necesari 15.000 de lei, pentru ca victimele să-și retragă plângerea.

În urma verificărilor efectuate cu operativitate pe raza localității, polițiștii au identificat doi bărbați, unul, de 27 de ani, din municipiul Medgidia și altul, de 36 de ani, din orașul Murfatlar, județul Constanța.

În sarcina acestora s-au reținut săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și tentativă la înșelăciune, fapte comise în perioada 26 - 30 iulie a.c., cauzând un prejudiciu de 32.000 de lei.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiune, Poliţia Română vă recomandă:

Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului.

Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că au calităţi oficiale.

Notaţi numărul de telefon de pe care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi.




Pentru a evita să deveniţi victima unei infracţiuni de înşelăciune, având acest mod de operare intitulat generic “accidentul”, este bine să analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi să vă puneţi câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere şi următoarele aspecte:

În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.

Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare:

1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau

2) înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.

De asemenea, trebuie să cunoaşteţi faptul că, în conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, doar anunţat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru.

Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informaţia înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acţiune.

În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii