Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Depistat de polițiștii rutieri sub influența unor substanțe psihoactive

ro

21 Sep, 2023 14:26 539 Marime text
Depistat de polițiștii rutieri sub influența unor substanțe psihoactive
 
La data de 29 septembrie a.c, în jurul orei 21:00, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier Bacău a depistat în trafic, pe DN2-E85, în localitatea Valea Mică, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din județul Vrancea.
Din verificările efectuate a reieșit că, autoturismul nu avea inspecția tehnică periodică valabilă și nici asigurare de răspundere civilă obligatorie.
Polițiștii au sancționat contravențional conducătorul auto cu amendă în valoare de 870 de lei, totodată luând măsura retragerii certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numere de înmatriculare. De asemenea, autoturismul a fost imobilizat.
Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care a fost testat cu aparatul drugtest rezultatul fiind pozitiv.
Tânărul a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice.
Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Eveniment rutier pe fondul consumului de alcool

La data de 20 septembrie a.c, în jurul orei 19.00, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați, despre faptul că, pe DN 11A, în afara localității Căiuți s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Din cercetări, polițiștii au stabilit că, un bărbat de 51 de ani, din comuna Căiuți, în timp ce conducea un autoturism pe DN 11A, dinspre Adjud către Onești, la ieșirea din localitate ar fi pierdut controlul direcției de deplasare, răsturnându-se în afara părții carosabile. În urma evenimentului rutier a rezultat doar avarierea autoturismului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Acțiunea ROADPOL SAFETY DAYS în județul Bacău

Data de 20 septembrie a.c. a fost o zi dedicată conștientizării importanței respectării regulilor de circulație.
În județul Bacău a avut loc acțiunea preventivă menită să readucă aminte conducătorilor auto faptul că viețile lor, atunci când sunt la volan, ale pasagerilor lor, dar și ale celorlalți participanți la trafic stau doar în alegerile lor.
Fie că erau conducători auto, pietoni sau conducători de trotinete electrice sau biciclete, polițiștii i-au îndemnat să aleagă întotdeauna viața și să respecte regulile de circulație, pentru a nu deveni și ei o CIFRĂ din STATISTICĂ.
Pe parcursul întregii zile au fost desfășurate acțiuni de prevenire și combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, acționându-se pe cele mai tranzitate drumuri din județ.
În total, peste 90 de polițiști rutieri și de la ordine publică au participat la aceste acțiuni, fiind aplicate 338 de sancțiuni contravenționale.
În urma activităților au fost reținute 18 permise de conducere, 10 dintre acestea pentru depășirea limitelor legale de viteză, 5 pentru conducerea sub influența alcoolului și 3 pentru alte abateri la regimul circulației rutiere.
Totodată, polițiștii au constatat două infracțiuni flagrante de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și fără permis de conducere.
Conduceți prudent și respectați regulile de circulație, pentru a reduce riscul implicării în orice fel de eveniment rutier!

Depistat de polițiști conducând o autoutilitară cu numere false

La data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 11.00, polițiștii Serviciului Rutier au depistat pe DN 11A, în comuna Urechești, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 52 de ani, din localitate.
Din verificările efectuate în baza de date a reieșit că, plăcuțele cu numerele de înmatriculare montate pe autoutilitară nu aparțin acesteia.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infacțiunii de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având montate plăcuțe cu numere de înmatriculare false.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii