Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta susţine trecerea porturilor dunărene în administrare locală

ro

10 May, 2014 21:46 2091 Marime text
 
Premierul Victor Ponta a declarat, azi, la Galaţi, că susţine trecerea porturilor de la Dunăre în administrarea locală, precizând că în cazul portului Tulcea un proiect se află în lucru şi va fi adoptat în curând.
 
Primul-ministru şi-a exprimat încrederea că prin trecerea portului în administrarea Consiliului Judeţean Tulcea acesta se va dezvolta prin accesarea de fonduri europene, proiect valabil şi pentru celelalte porturi dunărene din ţară, cu excepţia Galaţiului şi Brăilei, unde operaţiunile sunt private.
 
"Susţin această idee. Portul Tulcea, care nu are o capacitate de dezvoltare în viitor şi cred că, fiind la CJ Tulcea, va putea să acceseze fonduri europene. Vorbim şi de celelalte porturi - cu excepţia Galaţiului şi Brăilei - la Dunăre care, printr-un management şi o implicare din partea autorităţii locale şi prin accesarea fndurilor prin proiecte europene - Strategia Dunării, Programul Operaţional Regional - pot să le dezvolte în continuare, să le facă active", a declarat Ponta.
 
În privinţa portului Constanţa, primul ministru a precizat că în curând vor fi scoase pe bursă încă 15 la sută din acţiunile deţinute de stat la compania care adminisrtrează acest port, companie care are atât participare privată, cât şi de stat. Prin listarea pe bursă a acestui procent din acţiuni, el crede că se vor îndeplini mai multe criterii de performanţă, precum transparenţa şi dezvoltarea unor noi investiţii. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii