Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL va vota bugetul pe 2016 doar dacă le sunt acceptate condițiile

ro

03 Dec, 2015 20:29 1057 Marime text
 
Alina Gorghiu și Vasile Blaga, copreședinți PNL, au declarat, astăzi la Craiova, că PNL va vota proiectul de buget pentru 2016 doar dacă în structura acestuia se vor regăsi condițiile impuse de liberali.
 
De asemenea ei doresc o mărire a sumei dedicate investițiilor, ilustrarea educației și sănătății ca priorități și alocarea fondurilor pentru administrațiile locale în mod transparent.
 
„Am convingerea că se vor găsi în structurarea bugetului mărirea sumei dedicate investițiilor. Ca să fac o precizare de la început, pentru că în spațiul public au fost vehiculate tot felul de informații false, niciodată PNL nu a spus că nu vrea să fie aplicate toate măririle votate anul trecut. Absolut orice fel de mărire de salariu, orice fel de mărire, indexare de pensie votate de Parlament în decursul acestui an vor fi aplicate. Legea responsabilității fiscal bugetare prevede însă că în an electoral, cu 180 de zile înainte de alegerile generale, nu poți să operezi majorări de salarii și nu poți să faci rectificări cu privire la chestiuni de personal”, a declarat Alina Gorghiu, notează agerpres.ro.
 
„Sunt lucruri pe care dacă le vom evita în 2016, precum demagogia, populismul, exerciții care nu fac decât să nască așteptări care nu pot fi puse în practicvă, atunci când ai un deficit în limita lui 3%, cred că lucrurile pot rămâne într-un echilibru firesc și un parteneriat normal între Parlament - Guvern - Președinție. Vom vedea care va fi atitudinea pe care majoritatea o va avea în Parlament”, a continuat copreședintele PNL, conform aceleiași surse. 
 
Vasile Blaga spune că alocarea fondurilor către administrațiile publice locale să se facă transparent, „nu așa cum nu se face de aproape patru ani de zile”.
 
 
Sursa foto: nineoclock.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii