Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petiţie pentru evitarea unor accidente rutiere

ro

16 Feb, 2016 11:55 1585 Marime text
 
A fost inițiată o petiție, numită ”Stop accidentelor”, ce face referire la situaţia evenimentelor rutiere petrecute în zona Dedeman de la intrarea din Constanța, precum și la cauzele ce au dus la astfel de incidente rutiere.

În momentul în care această petiție va avea un sprijin minim, ea va fi înaintată autorităţilor competente şi responsabile pentru a lua măsuri şi pentru a preveni ca astfel de accidente rutiere grave să se mai întâmple.
 
„Petiţia face referire la intersecţia semaforizată a Bd. Tomis cu Bd. Aurel Vlaicu până la pasajul rutier de la centrul comercial „Tom”, din cauza faptului că în numai patru zile (11.02.2016 şi 15.02.2016) au avut loc două accidente rutiere mortale, la care se mai adaugă minim 4, toate având aceeaşi cauză: traversare prin loc nepermis întrucât în această zona lipsesc iluminatul public corespunzător, trotuarul (însoţit de gard de protecţie faţă de carosabil) şi o pasarelă pietonală.
 
Solicităm Primăriei Municipiului Constanţa şi Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi Poliţiei Rutiere următoarele:
 
1. Obligarea administraţiei publice locale de a investi în iluminatul public al porţiunii de drum cuprinsă între Bd. Aurel Vlaicu şi pasajul rutier de la centrul comercial 'Tom' din cauza faptului că majoritatea evenimentelor se petrec datorită vizibilităţii reduse.
 
2. Reabilitarea trotuarului existent din zona intersecţiei semaforizate, înfiinţarea de trotuar în porţiunile în care acesta lipseşte şi amplasarea unor elemente de protecţie ce ar împiedică accesul pietonilor pe carosabil şi traversarea prin loc nepermis.
 
3. Construirea unei păsărele pietonale supraterane în zona magazinului Dedeman în apropierea staţiilor de autobuz ţinându-se cont de faptul că majoritatea evenimentelor se petrec în acest loc.
 
4. Semnalarea de către Poliţia Rutieră a acestei zone că fiind "punct negru" şi instalarea unui sistem de supraveghere video de către autorităţile locale. "Punctul negru" reprezintă un sector de drum cu lungimea de maximum un kilometru pe care într-o perioada de cinci ani consecutiv s-au înregistrat minimum zece accidente grave de circulaţie, soldate cu cel puţin zece persoane decedate sau rănite grav.
 
DN 2A este o arteră importantă care leagă municipiul Constanţa de nordul judeţului şi de judeţele învecinate, formează o parte din drumul european E60”, arată autorii petiţiei. 

Puteţi semna petiţia AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii