Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la proxeneţi şi traficanţi de minori

ro

24 Sep, 2015 08:19 1161 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti efectuează, în această dimineaţă, un număr de 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor  Dâmboviţa, Prahova şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând săvârşirea de către mai multe persoane  a infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi act sexual cu un minor.
În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2014,  suspecţii   au recrutat, transportat şi adăpostit mai multe minore  instituţionalizate într-un centru de minori aparţinând D.G.A.S.P.C. Dâmboviţa din municipiul Târgovişte pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, pentru a obţine foloase materiale.
De asemenea, s-a stabilit că o angajată din cadrul DGASPC Dâmboviţa- Complexul de Servicii Sociale “Floare de Colţ” în calitate de supraveghetor, i-a ajutat cu intenţie pe suspecţi  să  exploateze sexual   două minore.
La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Piteşti vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 60 de persoane. Acţiunea este efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  BCCO Piteşti, SCCO Dâmboviţa, I.J.J.Argeş, I.J.J. Dâmboviţa, SCCO Vâlcea şi BCCO Ploieşti.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia de Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii