Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani Trei persoane din Constanţa, cercetate în stare de libertate

ro

20 Jun, 2014 11:11 1243 Marime text
Trei persoane, cu vârste cuprinse între 42 şi 57 de ani, toate din Constanţa, sunt cercetate în stare de libertate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor. Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2011, două dintre acestea, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, ar fi retras din conturile societăţii suma de 4.921.733 lei, sume provenite în mare parte de la alte două societăţi comerciale, operaţiunile comerciale nefiind declarate organelor fiscale teritoriale, existând indicii temeinice că, cele două persoane ar fi săvârşit infracţiuni de spălare a banilor şi evaziune fiscală. De asemenea, faţă de a treia persoană există suspiciunea că în calitate de administrator al unei alte societăţi comerciale, ar fi virat în conturile societăţii administrate de celelalte două persoane suma de 3.124.024 lei, fără a avea justificări temeinice şi fără a raporta organelor fiscale relaţii comerciale cu această societate, existând bănuiala rezonabilă că, persoana în cauză ar fi săvârşit infracţiuni de spălare a banilor şi evaziune fiscală, mai susţin poliţiştii.

Ieri , atât la locuinţele persoanelor bănuite de comiterea faptelor, cât şi la sediile sociale ale societăţilor comerciale implicate, s-au efectuat cinci percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost ridicate mai multe documente contabile, înscrisuri, necesare soluţionării cauzei penale. Faţă de cele trei persoane, s-a început marţi urmărirea penală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii