Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palatul Cotroceni va fi albastru la noapte, cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului

ro

02 Apr, 2016 18:01 1517 Marime text
 
Administrația Prezidențială s-a alăturat campaniei „Light It Up Blue”, desfășurată cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, astfel, în această noapte, Palatul Cotroceni va fi iluminat în albastru.  
 
La noapte, în intervalul orar 20.00 – 6.00, în semn de solidaritate cu persoanele care se confruntă cu această boală, clădirea va îmbrăca strae albastre.
 
„Autismul este una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice și poate afecta orice familie, indiferent de condiția socială, zonă geografică sau nivelul de educație. În România, aproximativ 30.000 de persoane suferă de această cumplită boală, în fiecare an înregistrându-se peste o mie de noi cazuri. Președintele României susține programele de suport al pacienților pentru a crea un standard de calitate a intervențiilor medicale și psihosociale oferite copiilor și tinerilor bolnavi, care să faciliteze integrarea lor în societate”, potrivit unui comunicat transmis deAdministrația Prezidențială.
 
Prin participarea la campania „Light It Up Blue”, Administrația Prezidențială se alătură celorlalte instituții ale statului și comunității internaționale care susțin demersurile întreprinse pentru înțelegerea, cunoașterea și tratarea respectivei afecțiuni.
 
Ziua Internațională de conștientizare a autismului (World Autism Awareness Day) este marcată anual la nivel mondial la 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înțelegeri a autismului și de a crește nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora.
 
Această zi a fost instituită de către Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluția 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007, fiind propusă de reprezentanții Statului Qatar și sprijinită de către toate statele membre. În acest an, tema sub care este marcată Ziua internațională de conștientizare a autismului se intitulează „Autism și Agenda 2030: Includere și neurodiversitate”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii