Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - O explozie în Tunis a făcut cel puţin 14 morţi şi numeroşi răniţi

ro

24 Nov, 2015 22:08 1419 Marime text
 
Cel puțin 14 persoane au murit astăzi într-o explozie la bordul unui autobuz al serviciilor de pază ale președintelui tunisian, în centrul orașului Tunis.
 
Un purtător de cuvânt al administrației prezidențiale a Tunisiei, Moez Sinaoui, a declarat că este vorba de un atentat, relatează AFP.
 
Explozia s-a produs în apropierea bulevardului Mohamed V din Tunis, a afirmat Sinaoui.
 
Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne tunisian, Walid Louguini, evocase la postul public de televiziune un bilanț provizoriu de 11 morți și 14 răniți.
 
Numeroase ambulanțe, vehicule ale pompierilor și forțe de ordine tunisiene se află la locul incidentului.
 
”Majoritatea agenților care erau în autobuz sunt morți”, a afirmat un reprezentant al serviciilor de securitate tunisiene. Deocamdată nu se cunoaște numărul persoanelor care se aflau în vehiculul vizat de explozie.
 
Tunisia a fost scena mai multor atacuri teroriste în acest an, printre care două atentate sângeroase comise la Muzeul Bardo din Tunis, în luna martie, și la un hotel din stațiunea turistică Sousse, la finalul lunii iunie, soldate cu 60 de morți.

UPDATE, ora 23.55:


Preşedintele tunisian, Béji Caid Essebsi, a proclamat, în această seară, starea de urgenţă în Tunisia şi stare de asediu în capitală, după atentatul care a făcut cel puţin 14 morţi asupra unui vehicul al serviciilor de securitate, transmite AFP.
 
"În urma acestui eveniment dureros, a acestei mari tragedii (...), proclam în termenii legii starea de urgenţă pentru 30 de zile şi stare de asediu în capitală cu începere de la ora 21.00 până dimineaţă la ora 05.00", a declarat şeful statului într-o alocuţiune televizată.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii