Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetățean irakian suspectat că plănuia să comită un atentat terorist la un târg de Crăciun, expulzat din Germania

ro

16 Dec, 2023 14:10 989 Marime text
Foto: PixabayBerlinul a expulzat un irakian în vârstă de 20 de ani în ţara sa natală, acesta fiind suspectat că plănuia să comită un atentat terorist la un târg de Crăciun din Germania, a informat sâmbătă Ministerul de Interne al landului Saxonia-Anhalt, relatează dpa citat de Agerpres.ro

Bărbatului, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, i-a fost interzisă definitiv intrarea pe teritoriul Germaniei. Autorităţile nu au dezvăluit nici momentul în care suspectul a fost expulzat către Irak.

El a fost arestat în Helmstedt, în landul vecin Saxonia Inferioară, pe 21 noiembrie, pe baza unei informaţii primite de poliţie, potrivit căreia bărbatul plănuia să comită un atac la un târg de Crăciun.

El a locuit în Saxonia-Anhalt şi a lucrat în Saxonia Inferioară.

În 2016, un atentat terorist comis cu un camion capcană care a intrat în mulţime la un târg de Crăciun din centrul Berlinului s-a soldat cu 12 morţi şi 56 de răniţi. Atacatorul, un tunisian care solicitase azil fără succes, a fost împuşcat mortal de poliţia italiană lângă Milano câteva zile mai târziu.

După acest atac, securitatea a fost întărită la târgurile de Crăciun, organizate pe întreg teritoriul Germaniei în această perioadă a anului. 

 Agerpres.ro 

citește și: 

Trei străini transferați din Germania în baza regulamentului Dublin
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii