Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi detalii în cazul Larei Șaban Aceasta primea multe apeluri de amenințare

ro

15 Jun, 2014 17:31 1804 Marime text
Cea mai bună prietenă a Larei Șaban, un cadru medical, a mărturisit la România Tv că a făcut multiple sesizări la organele abilitate din Constanța și din București. Aceasta susține că Lara era amenințată cu moartea și că ea a depus în numele Larei plângere la poliție, dar nu a fost luată în seamă de nimeni. Amantul Larei, un politican turc, a obligat-o pe aceasta să avorteze la 7 luni, a mai spus prietena Larei Șaban.

Tot prietena Larei a mărturisit la România Tv că în timp ce Lara Șaban asculta mesajele lăsate în cutia vocală a telefonului mobil se auzea clar cuvântul „omorâți-o”. În plus, Lara Șaban, primea multe apeluri de amenințare.

Prietena Larei își face acum probleme în ceea ce privește siguranța fetiței Larei Șaban, care a fost încredințată unui apropiat al amantului. Mai mult, conform declarației prietenei ei, Lara deținea înregistrări video compromițătoare la adresa politicianului turc, care au dispărut după ce crima a avut loc.

Amintim că în data de 12 iunie, judecătoarele Andreea Ianca şi Maria Uzună, din Curtea de Apel Constanţa, au închis, definitiv, dosarul morţii Larei Şaban, de 27 de ani, din Constanţa. Acuzaţi de comiterea faptei, Gilberto Ghiunal Şaban (fratele Larei) şi George Davidescu (fost jandarm) au fost condamnaţi definitiv pentru uciderea tinerei.  

La începutul acestei luni s-au împlinit doi ani de la descoperirea cadavrului Larei Şaban, la ieşire din Năvodari spre Lumina.

Amintim că, potrivit datelor oficiale, Lara Şaban, de 27 de ani, locuia, de şapte ani, în Turcia, şi ar fi întreţinut o relaţie de concubinaj cu un important om politic local.

Lara, care avea o fiică minoră, venea de la Istanbul la Constanţa cu un avion particular, iar pentru deplasările din Constanţa, tânăra avea la dispoziţie un autoturism Porsche Panamera, în valoare de aproximativ 350.000 de euro.

La ultima vizită în municipiu, conform procurorilor, Lara Şaban avea asupra sa peste 125.000 de dolari americani, bani pe care intenţiona să-i folosească pentru a-i achiziţiona un apartament mamei sale.

Pe parcursul procesului, Gilberto Ghiunal Şaban şi George Davidescu au negat că ar fi avut vreo legătură cu crima. Ei au susţinut că Lara a fost ucisă de persoane necunoscute, care i-ar fi obligat să cureţe apartamentul unde a fost ucisă tânăra. Mai mult decât atât, cei doi, tot sub ameninţare, ar fi transportat victima până la o lizieră situată între localităţile Lumina şi Năvodari. În acest loc şi-ar fi făcut apariţia alte trei persoane, cu o dubă neagră, care le-ar fi pus în vedere să nu sufle o vorbă despre cele întâmplate, altfel, familiile lor vor avea de suferit.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii