Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nigeria interesată de dinamizarea colaborării economice cu România

ro

24 Jul, 2014 17:58 1477 Marime text
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, a primit ieri, vizita Excelenţei Sale Ambasadorul Republicii Federale Nigeria,Okechukwu Fidelis Muoh, ocazie cu care au convenit asupra organizării în parteneriat, a unui Forum de afaceri, în perioada 25 - 26 septembrie 2014, la Bucureşti.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României a prezentat principalele schimbări din Sistemul Cameral în scopul întăririi gradului de reprezentare şi sprijin al comunităţii de afaceri româneşti la nivel naţional şi internaţional.

De asemenea au fost abordate teme legate de posibilităţile de cooperare economică dintre cele două state. Oficialul nigerian a invitat firmele româneşti să valorifice resursele naturale ale Nigeriei, dar şi oportunităţile de colaborare în domenii cheie pentru economia nigeriană, precum: domeniul agricol, al securităţii, energie, infrastructură, turism, sănătate, forţă de muncă.

În ceea ce priveşte cooperarea economică, Ambasadorul Nigeriei a dat asigurări cu privire la securitatea investiţiilor şi la capacitatea sistemului bancar de a oferi garanţii. În acest sens, Excelenta Sa, a făcut referire la potenţialul extraordinar al forţei de muncă şi la câteva investiţii de succes din industria petrolieră şi agricultură din Nigeria.

“Nigeria se axează în cea mai mare parte pe dezvoltarea industriilor cheie, precum: agricultura, securitatea, energia, infrastructura şi forţa de muncă. Autorităţile nigeriene sunt deschise pentru afaceri în domeniile enunţate şi nu numai”, a spus Ambasadorul Republicii Federale Nigeria, domnul Okechukwu Fidelis Muoh.

În sprijinul dinamizării relaţiei dintre cele două comunităţi de afaceri, Ambasada Republicii Federale Nigeria în România a solicitat sprijinul CCIR pentru organizarea în parteneriat a unui Forum de Afaceri.

În decembrie 2013, exporturile româneşti în Nigeria au fost de 26,46 milioane de euro şi au constat în produse chimice, produse din sticlă, ciment, rulmenţi, produse metalurgice, frigidere/congelatoare, panouri de comandă pentru staţii electrice, automobile Dacia Logan, nave transport mărfuri etc. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii