Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu rămâne în arest la domiciliu (rechizitoriu + minuta Tribunalului Constanţa)

ro

20 Apr, 2015 14:35 2030 Marime text
Nicuşor Daniel Constantinescu rămâne în arest la domiciliu! Decizia a fost luată azi de judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, în dosarul în care Constantinescu este acuzat de acuzat de abuz în serviciu (trei infracţiuni, dintre care două în formă continuată), de constituire a unui grup infracţional organizat, dar şi de conflict de interese (nouă infracţiuni, dintre care cinci în formă continuată).

Minuta Tribunalului Constanţa:

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu a inculpatului CONSTANTINESCU NICUŞOR DANIEL. Menţine măsura arestului la domiciliu a inculpatului CONSTANTINESCU NICUŞOR DANIEL, măsură ce urmează a fi verificată până la data de 19.05.2015. Respinge, ca nefondate, cererile de revocare şi de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele lipsă“.

Soluţia mai sus precizată poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Oficial DNA
Nicuşor Constantinescu şi Cristian Zgabercea, trimişi în judecată într-un dosar cu prejudiciu de 8 milioane de euro


„Preşedintele României Klaus Iohannis a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să se termine cu această justiţie televizată, cu scurgerile informaţiilor din dosare, care sunt ilegale. (...) Îl întreb pe domnul preşedinte: mai este valabil ce a spus ? (...) „Eu întreb: de unde a ştiut Sorina Matei (jurnalist) şi cu ZIUA de Constanţa că astăzi, acest dosar trimis spre soluţionare doamnei Iulia Cezara Suciu? De unde au ştiut ei de joi, de când au dat on-line? Eu nu am ştiut. (...) Nu m-am gândit că va fi aceeaşi judecătoare din dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa. (...)“, a mai spus şeful suspendat al CJC, la finele şedinţei de judecată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii