Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Născută în Slobozia O orfană din România a ajuns soldat în armata SUA

ro

06 Sep, 2016 07:44 1519 Marime text
Claudia Cutarida, unul dintre sutele de copii adoptaţi din România în anii ‘90, este unul dintre puţinii români stabiliţi în Statele Unite care lucreză în Armata americană. Tânăra s-a afiliat comunităţii virtuale „The never forgotten romanian children” de pe Facebook și acum vrea să-și cunoască familia adevărată.
 
Tânăra a povestit pentru adevarul.ro groaza pe care a trăit-o alături de americanii care au luat-o dintr-un orfelinat din Bucureşti, locul unde au lăsat-o părinţii naturali, promiţându-le autorităţilor că îi vor oferi o viaţă mai bună.

„Tot ce mi s-a povestit de către părinţii adoptivi este faptul că am fost luată dintr-un orfelinat din Bucureşti. Iniţial voiau o altă fetiţă, dar pentru că era bolnavă m-au ales pe mine”. 

Pentru Claudia viaţa alături de părinţii americani devenise un adevărat chin. Aproape de vârsta adolescenţei, tânăra şi-a făcut bagajul şi a plecat de acasă. Vreme de câţiva ani a locuit pe străzi sau în adăposturile sociale de noapte, încercând să scape de coşmarurile pe care le-a trăit acasă. Nu a neglijat însă şcoala, reuşind să termine un liceu public.
 
Tot la şcoală a descoperit şi ceea ce ar vrea să facă pe viitor: să îmbrace uniforma de soldat american. Cea care a determinat-o să facă această alegere este una dintre profesoarele de la liceul. După terminare școlii, Claudia a aplicat pentru un post în celebra Armată Americană. După câteva zile de testări şi câteva probe sportive, tânăra a fost acceptată. 
 
Citește integral interviul acordat de Claudia pe adevarul.ro.
 
sursa foto: Facebook/Claudia Cutarida
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii