Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălin Predoiu „Modificările propuse de PSD la Codul Penal sunt în contradicție cu MCV”

ro

15 Jun, 2015 15:06 1432 Marime text
 
Prim-vicepreședintele liberal, Cătălin Predoiu, a declarat, astăzi, că modificările propuse de PSD la Codul Penal sunt în contradicție cu Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) și că toți liderii PNL vor vota împotriva acestor schimbări pentru continuarea combaterii corupţiei".

„Un pas important în planul PSD pentru anihilarea justiției și combaterii corupției este modificarea masivă, împotriva independenței justiției, a legilor penale. Cele 22 de modificări propuse de PSD nu au alt scop decât să oprească reformele pornite în justiție și lupta anticorupție. Nu întâmplător este faptul că astăzi CSM a emis un aviz negativ cu privire la toate cele 22 de modificări. Față de această poziție a CSM, reiterăm cerința către PSD și coaliția majoritară să oprească modificarea legilor penale (...), să oprească orice efort care vizează slăbirea independenței justiției", a declarat Cătălin Predoiu, potrivit B1 TV.

El a subliniat că propunerile social-democraților sunt în contradicție cu MCV și au ca scop compromiterea dosarelor în curs de derulare prin eventuale dezincriminări care să protejeze liderii social-democraţi.

„Aceste modificări propuse de PSD sunt în contradicţie şi cu Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie, reprezintă un mesaj de descurajare a magistraţilor şi de sfidare a opiniei publice. De aceea, considerăm că e un pericol atât pentru puterea judecătorească cât şi pentru democratizarea societăţii româneşti modificarea pe furiş a legilor penale împotriva avizului CSM", a afirmat Predoiu.", a spus liberalul.



Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii