Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Transporturilor „Cer atât directorului general al CNAIR, cât și directorilor regionali, monitorizarea lucrărilor din teren, nu din birou”

ro

26 Jan, 2017 23:37 1711 Marime text
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a solicitat astăzi directorilor din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR) să monitorizeze din teren stadiul de derulare a lucrărilor pentru a preveni eventuale blocaje, se arată într-un comunicat al CNAIR.

„Cer, atât directorului general al CNAIR, cât și directorilor regionali, o monitorizare permanentă a lucrărilor din teren și nu din birou, pentru a preveni eventualele blocaje", a declarat ministrul Transporturilor la finalul unei întâlniri cu directorul general al CNAIR, Ștefan Ioniță, și cu reprezentanții direcțiilor regionale.

Au fost discutate obiectivele companiei și s-a subliniat faptul ca prin proiectul legii bugetului de stat, în anul 2017, sunt asigurate sursele de finanțare pentru toate proiectele cuprinse în actualul Program de Guvernare.

Pentru proiectele aflate în faza de execuție, prioritare pentru companie, CNAIR a prevăzut în buget sumele necesare realizării acestora distinct în anexe, iar pentru proiectele în pregătire precum Comarnic - Brașov, Târgu-Mureș-Iași-Ungheni sau Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani sumele se regăsesc la cheltuieli de investiții.

"De asemenea pentru Centura București (existentă) este prevăzută suma de 106,2 milioane de lei, fonduri externe nerambursabile — POIM. Pentru Centura de Sud (la profil de autostradă) este prevăzută suma de 5 milioane de lei pentru un contract de consultanță (asistență tehnică, financiară și juridică) pentru proiectul de concesiune Autostrada de Centura București Sud. În ceea ce privește Pasajul suprateran pe DJ 602 / Centura București - Domnești sunt prevăzute credite bugetare de 5.000 mii lei și credite de angajament necesare semnării contractului în valoare de 146.492 mii lei", precizează CNAIR.

După aprobarea bugetului, compania va prezenta detaliat stadiul proiectelor.

Banii vor fi direcţionaţi şi către judeţul Constanţa, pentru activităţile desfăşurate pe plaje, dar şi pentru lucrările la autostrada Constanţa - Nădlac.
 
În proiectul de buget menţionat, „suma de 4,5 milioane de lei se alocă judeţului Constanţa, potrivit prevederilor art. 4, alin. (21) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 274/2006, cu modificările şi completările ulterioare, pentru finanţarea cheltuielilor aferente funcţionării serviciilor publice de salvare acvatică-salvamar şi a posturilor de prim ajutor pe plajele cu destinaţie turistică prevăzute în anexă“.   Alţi bani care vizează judeţul Constanţa au fost cuprinşi în bugetul Ministerului Transporturilor pentru o nouă autostradă care va ajunge până la mare.   Ministerul Transporturilor are prevăzut pentru anul 2017 un buget de 13,761 de miliarde de lei, în creştere cu 60,33% raportat la execuţia preliminată pe 2016, care a fost de 8,583 de miliarde de lei. Unul dintre proiectele prioritare ale MT pentru anul 2017 şi perspectiva 2018-2020 pentru infrastructura rutieră este reprezentat de continuarea lucrărilor la autostrada Constanţa - Nădlac. Noua autostradă este o cerinţă a Uniunii Europene, face parte din Coridorul IV Paneuropean şi va avea următorul traseu: Nădlac - Arad - Timişoara - Sibiu - Piteşti - Bucureşti - Constanţa. Când va fi realizată în întregime, autostrada va avea o lungime de circa 900 de kilometri.   Guvernul va adopta vineri proiectul de buget pe anul 2017 şi în aceeaşi zi acesta va putea fi depus la Parlament, conform realitatea.net. „Vineri facem şedinţa, domnule ministru“, i s-a adresat premierul Grindeanu ministrului Finanţelor, Viorel Ştefan, la începutul şedinţei Executivului de miercuri.
 
La rândul său, ministrul Viorel Ştefan a precizat că vineri seara proiectul de buget poate fi depus la Parlament. „Domnule prim-ministru, v-aş ruga să fiţi de acord să facem vineri, pentru a avea timpul necesar ca toţi colegii noştri să reîncarce sistemul, urmare a modificărilor care se impun a fi operate în structură. Sigur, aşteptăm să vedem poziţia Parlamentului. În opinia mea, vineri seară, proiectul poate fi depus la Parlament, deci calendarul, pe cel mai pesimist scenariu, ar putea fi decalat cu o zi faţă de calendarul iniţial, care presupunea să fim joi seară în Parlament“, a afirmat ministrul Finanţelor Publice.


Sursa foto: cnadnr.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii