Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Teodor Meleșcanu, în vizită în Republica Kazahstan. Este prima vizită bilaterală a unui ministru român de externe după 9 ani

ro

27 Jul, 2017 21:22 1811 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, efectuează în perioada 27-28 iulie 2017 o vizită în Republica Kazahstan, pentru participarea la Ziua României în cadrul expoziției internaționale "EXPO 2017 Astana Future Energy" și pentru marcarea a 25 de ani de relații diplomatice între cele două țări. Este prima vizită bilaterală a unui ministru român de externe după o perioadă de aproximativ 9 ani.

În prima zi a vizitei, astăzi, 27 iulie 2017, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a fost primit de prim-ministrul Bakytzhan Sagintaev, ocazie cu care ambele părți au exprimat interesul pentru dezvoltarea în ansamblu a relațiilor bilaterale: dialogul politic, legăturile economice, schimburile academice, culturale, educaționale şi people-to-people, precum şi colaborarea în cadrul instituțiilor internaționale cu accent pe sistemul ONU.

O atenție particulară a fost acordată proiectelor concrete de importanță bilaterală şi regională, în special în domeniul transporturilor internaționale de mărfuri.‎ Partea kazahă a mulțumit pentru ratificarea de către România a Acordului Consolidat de Parteneriat și Cooperare UE-Kazahstan.

De asemenea, ministru Teodor Meleșcanu a purtat discuții cu vice-președintele Senatului Republicii Kazahstan, Serghei Gromov (camera inferioară a legislativului), urmărind o mai bună fructificare a posibilităților oferite de parlamentele României şi R. Kazahstan, atât pe linia grupurilor de prietenie, cât şi la nivelul conducerii forurilor legiuitoare.

În partea a doua a zilei, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, alături de delegația română care îl însoțește în R. Kazahstan, s-a deplasat în Regiunea Karaganda, unde a avut întrevederi cu reprezentanți ai comunității românești și cu guvernatorul Regiunii Karaganda, Yerlan Koshanov). Ministrul Teodor Meleșcanu a depus o coroană de flori la Monumentul românilor, victime ale lagărelor staliniste (Monumentul de la Spassk) și a vizitat Universitatea Tehnica de Stat din Karaganda.

Prin prisma promovării limbii, culturii și valorilor românești, orașul Karaganda se evidențiază prin Lectoratul de limba română din cadrul Universității de Stat ”Academician E.A. Buketov” - proiect unic în Asia Centrală.

Sursa foto: mae.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii