Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Justiției va solicita CSM să analizeze cauzele scăderii încrederii oamenilor în justiție

ro

18 Aug, 2016 15:54 1448 Marime text
Ministrul Justiției, Raluca Prună, a anunțat, astăzi, că va solicita Consiliului Superior al Magistraturii să analizeze cauzele care au dus la scăderea încrederii populației în justiția din România, așa cum a reieșit din ultimul Eurobarometru al Comisiei Europene.

„A fost și pentru mine destul de surprinzător să văd că încrederea populației din România în justiție este la 35% și că a existat o scădere de 13 puncte procentuale. Eu am intenția, ca membru de drept, să rog CSM să se aplece asupra acestei situații (...) și să vadă ce anume a generat această scădere. (...) Suntem la o diferență, de zece puncte procentuale, cred, de media europeană", a declarat Raluca Prună la Adevărul Live.

În opinia sa, printre cauzele scăderii încrederii publice s-ar putea număra și unele atacuri care vin chiar din interiorul sistemului de justiție.
Raluca Prună a adăugat că o altă posibilă cauză a scăderii încrederii oamenilor în sistem ar putea fi și unele pedepse aplicate pentru fapte de corupție, care sunt percepute ca fiind prea mici.



Sursă: Agerpres
Sursă foto: cvlpress.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii