Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Muncii propune stimulente financiare pentru ucenici şi angajatori

ro

10 Dec, 2016 22:00 1561 Marime text
Ministerul Muncii propune măsuri de stimulare a angajatorilor care încheie contracte de ucenicie, care ar urma să primească 1.125 de lei lunar pe perioada contractului. Coordonatorii de ucenicie ar beneficia de 500 de lei lunar, în timp ce ucenicii ar avea primă de absolvire acordată diferenţiat, informează România TV.

Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă şi a Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior.

Proiectul de act normativ propune ca angajatorii care încheie contracte de ucenicie să primească, la cerere, 1.125 de lei lunar, în timp ce ucenicii ar urma să beneficieze de o primă de absolvire care va fi acordată diferenţiat, în funcţie de nivelul de calificare. Astfel, pentru nivelul de calificare 2, un ucenic va primi 500 de lei, 600 de lei pentru nivelul 3 şi 750 de lei pentru nivelul 4. Totodată, coordonatorul de ucenicie care va forma ucenicul ar beneficia, pe toată durata contractului, de o primă lunară de 500 de lei neimpozabilă.

Angajatorii mai pot primi 500 de lei lunar, timp de şase luni, dacă la terminarea contractului de ucenicie îl încadrează pe ucenic în muncă printr-un contract individual de muncă.

În ceea ce priveşte efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, angajatorii care încheie un contract de stagiu vor primi lunar, la cerere, 1.350 lei pe perioada derulării contractului.

Proiectul de act normativ poate fi consultat până la data de 16 decembrie 2016 pe pagina de internet a Ministerului Muncii.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii