Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Micile partide speră, ca după alegeri, să aibă propriul grup parlamentar

ro

20 Aug, 2016 20:27 1473 Marime text
Dacă formează un grup parlamentar, partidele au dreptul la angajați, mașini și spațiu pentru birouri. De asemenea, partidele care au grup, au și reprezentanţi în secţiile de vot înseamnă că au un om care să verifice dacă procesul electoral se desfăşoară corect. Aşadar, pentru partidele mici este un avantaj esenţial.
 
De la înfiinţare şi până acum, Partidul Mişcarea Populară nu a avut niciodată grup parlamentar la Senat sau în Camera Deputaţilor. După fuziunea cu UNPR, însă, noul partid rezultat are mari şanse să obţină acest lucru, cel puţin într-una din camere.

„După știința mea sunt 12 senatori, din care vreo opt aleși pe aceeași listă, așa cum scrie la regulamentul Senatului, vom declara că vrem să funcționeze în același grup, ceea ce va fi o evidență care nu mai poate fi contestată de nimeni”, a explicat Haralambie Voichițoiu.

 Dintre toate partidele din actualul Parlament, foştii aleşi PPDD au avut cea mai complicată situaţie. După destrămarea partidului, au încercat să se regrupeze, dar fără prea mare succes. Noul partid rezultat din aleşii rămaşi pe drumuri, PND, speră că îşi va face grup pe ultima sută de metri. Liderii se plâng că acum nu au niciun drept.



Sursă: digi24.ro
Sursă foto: ziarulnational.md
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii