Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mare grijă la hainele pe care le cumpăraţi de pe site-uri!

ro

01 Feb, 2016 14:17 1875 Marime text
 
Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează, astăzi, cinci percheziţii domiciliare, în București și Ilfov, la sediul social şi punctul de lucru ale unei societăţi comerciale, precum și la locuințele mai multor persoane bănuite de activități economice ilicite.
 
În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, compromiterea intereselor justiţiei şi favorizarea făptuitorului.
 
Din anchetă a rezultat că, prin intermediul unui website erau oferite spre vânzare articole de îmbrăcăminte (cămăşi, triouri, pulovere) purtând mărci consacrate, la preţuri vădit mai mici faţă de preţul produselor originale. Reprezentanţii societăţii care gestiona activitatea site-ul livrau clienţilor produsele comandate omiţând însă să înregistreze în evidenţele contabile şi să declare toate veniturile obţinute în urma comercializării acestora.
 
De asemenea, pe parcursul cercetărilor un angajat al unei societăți care se ocupa de livrare ar fi divulgat, fără drept, către persoanele bănuite în cauză, informaţii confidenţiale cu privire la derularea unor investigaţii.
 
Acest fapt a îngreunat derularea anchetei şi aflarea adevărului, întrucât persoanele implicate au luat imediat măsuri pentru crearea unei aparenţe de legalitate cu privire la activitatea comercială derulată, încercând totodată să ascundă urmele săvârşirii faptelor penale.
 
Prejudiciul cert stabilit până la acest moment al anchetei este de circa 250.000 de lei. Perchezițiile au ca obiect identificarea de documente financiar contabile, înscrisuri şi mijloace folosite în activitatea infracţională.
 
Persoanele bănuite în cauză urmează să fie conduse la audieri, iar în urma probatoriului administrat urmează să fie dispuse măsurile procedural penale ce se impun.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii