Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Localnicii din comuna Saraiu au participat astăzi la impresionanta procesiune „Calea Crucii” (Galerie Foto)

ro

17 Apr, 2014 17:34 1837 Marime text
 
Astăzi, de la ora 14.00, Primăria comunei Saraiu, în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului și Teatrul de Stat Constanța, au organizat procesiunea „Calea Crucii”. Sub îndrumarea Înaltpreasfinției Sale Teodosie, localnicii au pășit în urma celui ce l-a întruchipat pe Iisus Hristos pe ultimul său drum.
Crudul moment evanghelic a fost retrăit chiar în Joia Mare, în Săptămâna Patimilor, deoarece, așa cum spun organizatorii, „este cel mai dureros, dar și cel mai înălțător moment al anului”.
Au fost întruchipate toate chinurile prin care a trecut Mântuitorul pentru a reaminti creștinilor evenimentele petrecute acum mai bine de 2000 de ani, când Iisus Hristos a fost răstignit pentru iertarea păcatelor. Au fost momente emoționante și dureroase, dar au avut un adânc mesaj de smerenie îndreptat întregii suflări omenești din Saraiu.
„Chiar dacă momentul este un moment al durerii, fericirea de a fi cu toții împreună ne face mai buni, mai îngăduitori” au fost cuvintele organizatorilor referitoare la precesiunea impresionantă de astăzi. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii