Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Dragnea despre gazele de şist Trebuie să ne uităm cu mai multă atenţie la cei care instigă la demonstraţii

ro

06 Apr, 2013 07:03 832 Marime text
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat vineri, la Oradea, că ar fi nevoie de o abordare mai pragmatică în chestiunea gazelor de sist, cel puţin în ceea ce priveşte prospecţiunile, scrie Agerpres.
"Ar trebui, ca naţie, să avem o abordare, zic eu, mult mai pragmatică. Noi, deocamdată, ne certăm în România fără să ştim ce avem sub noi. Aici este vorba de prospecţiuni. Dacă vrem să ştim dacă avem sau nu gaze în subsol cineva trebuie lăsat să facă prospecţiuni", a afirmat vicepremierul Liviu Dragnea.
El a dat ca exemplu America, unde exploatarea şi comercializarea gazelor de şist au făcut ca preţul gazelor în acea ţară să scadă foarte mult.
"Nu am văzut demonstraţii în America, nu am văzut cutremure în America, nici alunecări de teren. Totuşi suntem în 2013 şi eu zic că ar trebui să fim mai atenţi şi să ne uităm cu mai multă atenţie la cei care instigă la aceste demonstraţii, proteste, să le spunem", a precizat Dragnea.
În concluzie, a subliniat vicepremierul, "gazele de şist pot reprezenta pentru România o oportunitate pe care nici nu o bănuim" pentru că un preţ la gaze foarte mic poate să contribuie serios la dezvoltarea economică şi la dezvoltarea industriei.
În cursul serii de joi, 4 aprilie, la Oradea, la fel ca şi în alte oraşe din ţară, a avut loc un protest împotriva gazelor de şist la care au participat în jur de 150 de bihoreni. Protestatarii doresc stoparea inclusiv a explorării gazelor de şist din întreg judeţul. 
Sursa: hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii