Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul revoluţionarilor a stârnit un ditamai scandalul la ICCJ

ro

27 Jan, 2016 11:31 1797 Marime text
Contestaţia membrilor Asociaţiei 21 Decembrie 1989 depusă împotriva soluţiei de clasare a Dosarului Revoluţiei dispusă de Parchetul General s-a judecat, astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Judecătorul care s-a ocupat de dosar a amânat pentru data de 24 februarie luarea unei decizii în acest caz. Decizia nu i-a picat bine liderului Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş care s-a enervat când a auzit că va fi un alt termen.

"Au încercat să mă scoată cu forța din sală, dar nu au reușit. Președinta a țipat "garda" și le-am spus că pe mine au pus gardă Ceausescu si Iliescu, nu puneți voi garda pe mine după 26 de ani. Nu au reușit, măcar atâta satisfacție am. După ce săpătămână trecută au cerut că dosarele, toate cele 70 de dosare care au fost pe rol şi la care s-a cerut alipirea, conexarea, nu ştiu exact ce nici domniile lor, astăzi a venit un alt complet care cere, din nou, reunirea dosarelor sau conexarea lor sau invocă un ordin pe care îl au din 28 decembrie, dat de CSM şi care nu ne priveşte, pentru că noi avem depuse solicitările anterior acestui ordin. Ordinul este pentru viitor, nu este retroactiv. Nu înţelegem nimic. Să dea termen acum, pentru 24 februarie, nu este altceva decât tergiversare", a spus Mărieş, citat de România TV.
 
Acesta consideră că procurorii întârzie să dea o soluţie în dosarul Revoluţiei pentru că "le este frică să judece cazul. Aici sunt 80% fosti procurori. Sunt oameni care au niște datorii de plătit, sunt foști ofițeri ai Armatei române ".
 
Liderul Asociaţiei 21 Decembrie 1989 a mai precizat că dacă procurorii vor închide dosarul, revoluţionarii vor depune plângere la CEDO. Amintim că Dosarul Revoluţiei a fost clasat în 2015, iar în luna octombrie, Teodor Maries declarând atunci că Asociaţia 21 Decembrie 1989 va ataca la instanța supremă decizia de clasare.


sursa foto: epochtimes-romania.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii