Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lia Olguţa Vasilescu „Comisia de muncă a aprobat amendamentul lui Dragnea de majorări salariare în armată”. Vezi cu cât

ro

13 Jun, 2017 09:34 19195 Marime text
Mai multe categorii de bugetari vor beneficia de creşteri salariale de luna viitoare, potrivit unui anunţ făcut, aseară, de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la România TV.
 
 Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că ordonanţa de urgenţă care priveşte salarizarea anumitor categorii de bugetari până la intrarea în vigoare a legii salarizării unitare a trecut de Comisia de muncă.
 
"E vorba de OPC, Garzile de Mediu... Azi a trecut ultima ordonanţa de urgenta care priveşte salarizarea pana la intrarea în vigoare a legii unitare şi prevede creşteri la mai multe categorii bugetare.

Comisia de muncă a aprobat un amendament al lui Dragnea care prevede majorări salariare în armată cu 15%, 15% pentru personalul din bibliotecile universitare, din agricultură 20%, academia agricolă 20%, DJTS, cluburile sportive 20%, medicii de expertiza 20%, bibliotecile, muzeele - 30%.

Lor nu le crescuseră salariile la începutul anului, ei sunt în subordinea casei de pensii şi de azi vor primi 20%, la fel personalul din subordinea Ministerului Culturii, bibliotecile 30%", a declarat Lia Olguţa Vasilescu la România TV.

 
"Cei pe care îi scăpasem de la aceste măriri intră în această ordonanţă. Indemnizaiile de merit pentru academicieni, sport sunt la nivelul salariului minim pe economie şi o serie de medici care nu au avut măriri. Decembrie 2016 e valoarea de referinţă, de luna viitoare vor vedea banii primiţi.

Ca impact financiar, cea mai mare suma va fi la apărare, dar nu au legătura cu bugetul. La celelelate categorii de bugetari am verificat şi au deja banii cuprinşi în bugetele lor", a punctat ministrul Muncii.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii