Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea privind pensiile parlamentarilor, amânată

ro

15 Sep, 2015 19:12 1812 Marime text
 
Cererea preşedintelui Iohannis de reexaminare a legii privind pensiile parlamentarilor a fost amânată, astăzi, o săptămână, în comisia specială pentru statut ca urmare a depunerii a două noi amendamente la proiect. Ca urmare a depunerii amendamentelor, deputatul PSD Florin Iordache a solicitat amânarea discuţiilor cu o săptămână.
 
Legea pensiilor pentru parlamentari se află în faza de reexaminare la Camera Deputaţilor, după ce preşedintele Iohannis a respins promulgarea ei. Comisia de statut a analizat săptămâna trecută cererea de reexaminare, fără a ţine cont de mare parte din recomandările şefului statului.
 
Comisia a stabilit că parlamentarii vor încasa pensiile din momentul în care au decizii de pensionare în sistemul de stat, iar cuantumul a rămas acelaşi ca cel iniţial, respectiv 0,55% din indemnizaţia de parlamentar, de acesta urmând să beneficieze deputaţii şi senatorii care au avut mandate de la 6 luni consecutive până la 3 mandate. De asemenea, contrar recomandărilor preşedintelui, comisia a decis că vor beneficia de pensii şi cei condamnaţi definitiv pentru incompatibilitate.
 
Plenul Camerei a amânat o decizie pe această temă, cererea de reexaminare fiind retrimisă comisiei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii