Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe dezbătută în plenul Senatului

ro

05 Jan, 2017 10:58 1796 Marime text
Biroul permanent al Senatului a decis, joi, că proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe în perioada vacanței parlamentare va intra în dezbaterea plenului de la ora 13.00.
 
”Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare - la ora 13,00 în plen. Ea este la comisii pentru avize, precum și pentru un raport la Comisia juridică până la ora 12.00”, a anunțat Niculae Bădălău, vicepreședinte al Senatului, după ședința Biroului permanent.
 
Potrivit acestuia, Guvernul va putea emite ordonanțe simple în domeniile: finanțe publice și economie, administrație publică, sănătate, fonduri europene, educație și cercetare, agricultură, antreprenoriat și mediu, comunicații, societatea informațională.
 
Senatorii se vor exprima prin vot asupra proiectului legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe în perioada vacanței parlamentare, Senatul fiind prima Cameră sesizată. Camera Deputaților este for decizional în acest caz.
 
Totodată, Bădălău a precizat că senatorii din Comisiile de buget și juridică vor lucra în următoarea perioadă la proiectul legii bugetului de stat pe anul 2017, astfel încât acesta să fie finalizat la sfârșitul lunii ianuarie.
 
”Avem un draft de buget pe care încercăm să-l analizăm. Cu cât mai repede cu atât mai bine pentru România ca bugetul să intre în vigoare. Sper ca până la 1 februarie să-l avem deja”, a adăugat Bădălău.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii