Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La început de primăvară Surprize pentru vârstnicii cu venituri mici din Cernavodă (galerie foto)

ro

01 Mar, 2016 16:56 1418 Marime text
 
Cu ocazia Mărţişorului, Primăria din Cernavodă a pregătit o surpriză neaşteptată pentru seniori la sala Casei de Cultură, unde au fost invitaţi pentru a primi tradiţionalele tichete valorice, pentru prima dată în acest an.
 
Vârstnicii au fost întâmpinaţi cu urării din partea oficialilor administraţiei locale, iar doamnele au primit flori din partea reprezentanţilor Poliţiei Locale. Surprizele au continuat cu un program artistic oferit de interpreta Angela Mogâlă.
 
Momentul mult aşteptat al zilei a fost înmânarea tichetelor sociale, care, spre surprinderea seniorilor, sunt de două ori mai valoroase decât anul trecut. Dacă în anul 2015, vârstnicii beneficiau de sprijin material în valoare de 50 de lei, anul acesta vor primi de două ori mai mult. Acţiunea se datorează proiectului social „Respect şi sprijin pentru seniorii oraşului nostru” cu tichete sociale în valoare de 100 de lei, iniţiat de către edilul Gheorghe Hânsă, cu privire la majorarea valorii sprijinului material acordat persoanelor vârstnice cu venituri mici.
 
Aleşii locali au hotărât, prin HCL 312/21.12.2015, acordarea de tichete sociale cu o valoare de două ori mai mare decât cea de anul trecut. Peste 1.000 de vârstnici cu venituri de maximum 700 de lei pe lună, dintre care pensionari şi persoane asistate social cu vârste de peste 60 de ani, care au beneficiat, în ultimii doi ani, de ajutoare sociale în valoare de 50 de lei, vor primi anul acesta cinci tichete în plus. Sprijinul material va fi acordat de şase ori pe an, şi anume: în luna februarie (Lăsata de sec), în luna aprilie (Paşti), în luna Iunie (Sfinţii Petru şi Pavel), în luna august (Adormirea Maicii Domnului), 1 octombrie (Ziua internaţională a persoanelor Vârstnice), luna decembrie (Crăciun), iar bonurile valorice vor putea fi folosite pentru achiziţionarea de alimente, medicamente şi produse sanitare.
 
Beneficiarii care nu şi-au ridicat tichetele în cursul zilei de 1 Martie, se pot deplasa, în următoarea perioadă, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Cernavodă.
 
Sursa foto: Facebook.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii