Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanța, implicat într-un proiect Comenius Regio

ro

11 Feb, 2013 17:55 1476 Marime text

În perioada 23-28 ianuarie 2013, a avut loc a doua întâlnire din cadrul proiectului Comenius Regio"IQ - EQ - HQ: elements for a balanced student facing the new challenges of an unstable European society", în Atena Grecia. Proiectul, al cărui beneficiar este Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanța, este finanțat de Comisia Europeană prin programul Lifelong Learning (Învățare pe Tot Parcursul Vieții), cu un buget de 36.500 euro, și se va derula în perioada 2012-2014, în parteneriat cu Directoratul Învățământului Secundar din Pireu, Grecia.

Echipa de proiect a avut întâlniri cu managerul Inspectoratului Şcolar, cu Primarul şi consilierii locali ai regiunii Rendi şi a discutat despre cele două sisteme educaţionale, reformele pe care Grecia le implementează în educaţie, programele sociale pe care consiliul local le dezvoltă pentru şomerii care au copii la şcoală.

În timpul întâlnirii, cele două echipe de proiect au lucrat la elaborarea chestionarului IQ-EQ-HQ pentru elevii din grupul ţintă, împreună cu AKMA, un institut de asistenţă psiho-pedagogică. Chestionarul va fi aplicat în luna februarie, cu scopul de a identifica problemele specifice vârstei cuprinse 15-17 ani, factorii ce duc la anumite insuccese din viața lor, elementele ce conduc la părăsirea temporară a școlii și chiar a abandonării definitive şi de a elabora activităţi de prevenţie şi corectare. De asemenea, pe baza rezultatelor chestionarului, cadrele didactice de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu" Cumpăna şi Liceul Ioannis Renti (parteneri locali în acest proiect) vor beneficia de un curs de formare care să îi ajute la abordarea problematicii identificate.

Următoarea întâlnire a celor două echipe de proiect din Grecia şi România, va avea loc în Constanţa, România, în luna aprilie 2013.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii