Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Iliescu nu împărtășește aceleași idei cu Liviu Dragnea

ro

25 Sep, 2015 21:06 1197 Marime text
 
Ion Iliescu cretică spusele celui despe care s-ar fi spus că l-ar fi propulsat în fruntea partidului.
 
Este vorba despre Luviu Dragnea, care tot spune că vrea să scape PSD de ștampila de partid communist. Însă Ion Iliescu are cu totul o altă părere.
 
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat în această seară că, în toate partidele din lume, ca şi în istoria României, practica este ca alegerea preşedintelui partidului, la un congres, să fie făcută prin votul delegaţilor mandataţi de către membrii formaţiunii politice.
 
„Cum pot să voteze toţi membrii de partid? Practica din toate partidele lumii şi din istoria noastră - de aceea se convoacă congrese - pentru că membrii deleagă nişte oameni cu un mandat şi acolo în congres deliberează şi se pronunţă”, a subliniat președintele de onoare al PSD la lansarea volumului autobiografic „Destinul unui om de stânga”.
 
Întrebat cum vede modalitatea de alegere a preşedintelui PSD la viitorul congres, din octombrie, în condiţiile în care sunt nemulţumiri legate de faptul că liderul formaţiunii ar trebui votat de membrii de partid, al a răspuns prompt.
 
„Sistemul acesta... Ceauşescu încercase cândva să facă un fel de recensământ naţional. Ca toţi să voteze, de la oraş şi sat pentru tovarăşul Ceauşescu. Deci nu ştiu cum anume practic, tehnic se face aşa ceva. De aceea se convoacă congrese, pentru că delegaţii vin cu un mandat din partea membrilor şi deliberează”, a declarat Ion Iliescu.
 
„Eu sunt rupt de activitatea practică, concretă a conducerii de partid. Nu ştiu cum gândesc acest lucru. Poate au o tehnică gândită, eu nu ştiu, nu o percep şi nu o înţeleg”, a mai adăugat Ion Iliescu.
 
De asemenea a fost întrebat pe cine va susţine pentru funcţia de preşedinte la Congresul PSD.
 
„La congres voi spune mai mult”, a mai spus el.
 
„Dintotdeauna o asemenea mişcare e înaintea fiecărui congres. Iar acum au dispărut nişte figuri dominante. Nu mai e vorba de figuri dominante, adică se schimbă generaţiile. Congresul o să decidă”, a punctat Ion Iliescu, întrebat ce părere are despre candidaturile anunţate pentru funcţia de şef al PSD şi de taberele care se formează în această perioadă.




Sursa foto: știripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii