Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înşelăciuni de 50.000 de euro Un bărbat arestat, iar o tânără a fost pusă sub control judiciar

ro

11 Jul, 2016 17:13 1609 Marime text
Polițiștii din Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța și beneficiind de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au destructurat o grupare infracțională specializată în metoda ”Accidentul”.

În urma probatoriului administrat în cauză, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui bărbat, în vârstă de 34 de ani iar împotriva unei femei, în vârstă de 23 de ani, a fost luată măsura controlului judiciar.
                                    
Reamintim faptul că, la data de 10 iulie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub coordonarea Parhetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au efectuat percheziţii într-un penitenciar și la locuinţele unor persoane banuite de înșelăciuni.
 
În urma perchezițiilor, au fost identificate şi ridicate mai multe telefone mobile şi cartele telefonice care erau utilizate la comiterea infracţiunilor.
 
Polițiștii au stabilit că, în perioada martie– iulie 2016, cele 7 persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani, ar fi înșelat prin metoda ”Accidentul” 15 persoane din judeţul Constanţa, cu sume de până la 18.000 de euro, prejudiciul total fiind de aproximativ 50.000 de euro.
 
Cercetările efectuate în 25 de dosare penale au relevat faptul că 3 persoane încarcerate într-un penitenciar ar fi apelat telefonic, în mod aleatoriu, numere din rețelele naționale fixe și ar fi anunţat, în mod mincinos persoanele apelate că o rudă (de obicei copii sau nepoți), fie a fost vătămată într-un accident de circulație, fie a provocat cu vinovăție un astfel de eveniment.
 
La data de 11.07.2016, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui bărbat, în vârstă de 34 de ani, iar împotriva unei femei, în vârstă de 23 de ani, a fost luată măsura controlului judiciar.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii